aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων οκτώ χρόνων και η... πρόκληση

ΑΠΟΕΛ: Η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων οκτώ χρόνων και η… πρόκληση

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ήταν κατώτερος των περιστάσεων ο ΑΠΟΕΛ στο «Στέλιος Κυριακίδης» και μοιραία δέχθηκε την ήττα από την Πάφο (0-2). Οι γαλαζοκίτρινοι δεν είχαν το απαραίτητο πάθος, δεν έβγαλαν αντίδραση ούτε μετά το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αναφέρεται εύλογα στην προβληματική νοοτροπία που παρουσιάζει η ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Η ομάδα της πρωτεύουσας κυνηγάει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο αρχικά καλείται να βελτιώσει την εικόνα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και την απόσταση από την κορυφή. Μπορεί η Ανόρθωση θα δέχθηκε βαριά και… ασήκωτη ήττα από τον Εθνικό (0-5), η διαφορά όμως παραμένει η ίδια. Ο βαθμολογικός πίνακας λέει πως ο ΑΠΟΕΛ είναι στο -5, διαφορά αναστρέψιμη αν αναλογιστούμε πως τα ντέρμπι έρχονται μαζεμένα και αρκετοί βαθμοί θα χαθούν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Περί αδιαφορίας, ψυχολογίας ή αδυναμίας ο λόγος;

H ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, έψαξε λίγο που βρισκόταν η ομάδα της πρωτεύουσας την 21η αγωνιστική των προηγούμενων επτά χρόνων που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η σημερινή διαφορά των γαλαζοκιτρίνων από την κορυφή (-5) είναι η μεγαλύτερη, καθώς σε καμία άλλη σεζόν δεν απείχε τόσο πολύ από την πρώτη θέση αυτή την χρονική στιγμή. Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ήταν στο -3, ενώ την αμέσως επόμενη στο -4 (2013-14). Στη συνέχεια (2014-15) ο ΑΠΟΕΛ ήταν πρώτος, και στην 2015-16 στο -2. Τις επόμενες δύο που ακολούθησαν (2016-17, 2017-18) ήταν πρωτοπόρος και την περσινή αγωνιστική περίοδο στο -1.

Αν οι γαλαζοκίτρινοι καταφέρουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να σηκώσουν την κούπα τον Μάιο, είναι κάτι που θα διαφανεί στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης. Πρώτιστος στόχος του Ουζουνίδη και των παικτών είναι η αλλαγή της νοοτροπίας που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα ξέσπασε (4-1) λόγω και της έλευσης του Ελλαδίτη τεχνικού στον πάγκο που έφερε άλλο αέρα, ωστόσο η βαριά ήττα από τη Βασιλεία και η απρόσμενη απώλεια από την Πάφο αποσυντόνισαν ξανά τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παρουσιάζει αγωνιστική αστάθεια που… τον πληγώνει βαθμολογικό και όχι μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ