aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η μεγάλη έγνοια του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Η μεγάλη έγνοια του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Πάολο Τραμετσάνι σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του μετά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ρωτηθεί δεν ρωτηθεί, αναφέρεται στον τελικό του κυπέλλου. Όσο κι αν η κουβέντα πάει προς την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ιταλός προπονητής αλλάζει θέμα! Και έχει τους λόγους του. Απώτερος σκοπός είναι να τελειώσει ιδανικά τη δουλειά που του ανατέθηκε από τη διοίκηση τον περασμένο Οκτώβριο, βγάζοντας εκ νέου στους δρόμους τους χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες. 

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε γιατί μας περιμένει τελικός στο κύπελλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράψουμε ιστορία και την επόμενη εβδομάδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε, θέλοντας να διατηρήσει άπαντες σε εγρήγορση, κερδίζοντας στις 22 Μαΐου την ΑΕΛ. Προφανώς, ο Πάολο Τραμετσάνι γνωρίζει ότι μετά από πανηγυρισμούς και πολύ περισσότερο την επικείμενη απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή, ίσως κυριαρχήσει μια χαλαρότητα. Να προκύψει αποπροσανατολισμός και στο μυαλό των παικτών να υπάρχει η σκέψη των διακοπών και όχι του τελικού. Ειδικά για ομάδες που παίζουν στα όρια επί πολλούς μήνες, η επίτευξη ενός στόχου, αλλάζει τη σοβαρή προσέγγιση που αντιμετωπίζεται η συνέχεια.

Το τεχνικό τιμ, γενικότερα, δεν θέλει να παρατηρήσει φαινόμενα χαλαρότητας γιατί αυτό θα είναι ανησυχητικό ενόψει του τελευταίου αγώνα για το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο και πολύ περισσότερο του φινάλε της χρονιάς εκ νέου με την ΑΕΛ στον μεγάλο τελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης. Ο προπονητής κάνει σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσει τυχόν σημάδια χαλαρότητας. Τα λέει με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, για το πώς θα διατηρήσουν την ομάδα προσγειωμένη στις υποχρεώσεις. Κάτι που προφανώς λέει πάρα πολλά για τον επαγγελματικό τρόπο προσέγγισης.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Aντέχει άλλη μια χρονιά χωρίς ομίλους;

Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Άδεια γήπεδα, έντονη κριτική, επιτυχίες, ήττες, αποκλεισμούς, τραυματισμούς! Ό,τι και αν τους συνέβη το άφησε πίσω με θετικά αποτελέσματα. Τώρα και ενόψει του τελικού της επόμενης Τετάρτης στο ΓΣΠ που κρίνει ένα στόχο, αυτοί οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν στην άκρη και όσα μαγικά έζησαν με την ιστορική διατήρηση του στέμματος του πρωταθλητή για έβδομη διαδοχική φορά.

Απέμεινε το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, οπότε οφείλουν να παραμείνουν σοβαροί. Αλίμονο αν χαλάσουν οι εντυπώσεις στο φινάλε. Όπως και να το κάνουμε, η τελευταία εικόνα πάντα μένει. Και πέρα από τις εικόνες και τις εντυπώσεις, το θέμα είναι  ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται ένα 90λεπτο πριν από το νταμπλ. Δεν είναι δυνατόν, ασφαλώς, να «χαρίσει» οποιοδήποτε τρόπαιο κι αν είναι αυτό. Πόσο μάλλον αυτό του κυπέλλου, το οποίο έχει να πανηγυρίσει από το 2015, όσο κι αν ξενίζει ένεκα των πολλών επιτυχιών εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: «Φλερτ» με Εμπεσίλιο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ