aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Η κόλαση (Άγιαξ), ο παράδεισος (Σουτιέσκα) και οι αγώνες €8.000.000+

AΠΟΕΛ: Η κόλαση (Άγιαξ), ο παράδεισος (Σουτιέσκα) και οι αγώνες €8.000.000+

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δύο «πρόσωπα» έδειξε στον ΑΠΟΕΛ η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8). Στην κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ οι πρωταθλητές Κύπρου είδαν να του τυγχάνει το χειρότερο δυνατό σενάριο, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα σε αυτήν των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τράβηξαν «λαχείο».

Εφόσον, λοιπόν, οι γαλαζοκίτρινοι ξεπεράσουν το εμπόδιο της Καραμπάχ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Άγιαξ – ΠΑΟΚ, σενάριο που ήταν το απευκταίο για τον ΑΠΟΕΛ με βάση τους πιθανούς αντιπάλους. Ο «Αίαντας» δεν χρειάζεται συστάσεις. Πέρυσι ήταν η ομάδα αποκάλυψη του Τσάμπιονς Λιγκ και παρόλο που έχασε αρκετούς παίκτες παραμένει μία πανίσχυρη ομάδα, την οποία ο Πάολο Τραμετσάνι και οι παίκτες του ήθελαν να αποφύγουν.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ διανύει το… καλύτερο φεγγάρι της ιστορίας του. Μπορεί ο Άγιαξ να φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση, όμως η μπάλα είναι στρογγυλή και ουδείς μπορεί να γνωρίζει από σήμερα ότι η ομάδα του Άμστερνταμ θα είναι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο σενάριο που ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί από την Καραμπάχ, θα βρει στον δρόμο του στον προθάλαμο του Γιουρόπα Λιγκ το νικητή του ζευγαριού Σουτιέσκα – Λίνφιλντ. Δύο ομάδες όχι απλά στα «μέτρα» του ΑΠΟΕΛ αλλά ιδανικοί αντίπαλοι, ιδίως σε τέτοια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Άλλωστε οι πρόσφατες αναμετρήσεις με την πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το αποδεικνύουν.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα για ΑΠΟΕΛ – ΠΑΟΚ: «Βατό έργο και εύκολη κλήρωση»

Στον ΑΠΟΕΛ άφησαν ήδη στην άκρη τις κληρώσεις, καθώς οι αγώνες με την Καραμπάχ κρίνονται ως οι πιο σημαντικοί της σεζόν. Εάν η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστεί θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα «κλειδώσει» έσοδα 8.000.000 ευρώ (5.000.000 ευρώ η συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, 2.920.000 ευρώ η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και 380.000 ευρώ η συμμετοχή στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ), χωρίς να υπολογίζεται το market pool, το πριμ της ΟΥΕΦΑ στις 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν ανάλογα με την κατάταξη στην ειδική βαθμολογία των τελευταίων δέκα χρόνων και τα χρήματα από κερδισμένους βαθμούς στους ομίλους.

Σε περίπτωση πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης (κόντρα δηλαδή στο νικητή του ζευγαριού Σουτιέσκα – Λίνφιλντ) τότε θα καρπωθούν το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους (2.920.000 ευρώ). Άρα για τον ΑΠΟΕΛ οι αγώνες με την Καραμπάχ είναι αξίας 5.000.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Στο «λάκκο» με το θηρίο ή ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

Εάν επιτευχθεί ο τεράστιος στόχος της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα «βρέξει» χρήμα για τον ΑΠΟΕΛ. Το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι 15.250.000 ευρώ. Επιπλέον οι γαλαζοκίτρινοι θα καρπωθούν τα 380.000 ευρώ της συμμετοχής στον β’ προκριματικό, το market pool και το πριμ για τη βαθμολογία 10ετίας, το οποίο θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ, αφού η τελευταία στην κατάταξη θα πάρει 1.108.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ