aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η... κληρονομιά του Μακάρθι και οι τρύπες

ΑΠΟΕΛ: Η… κληρονομιά του Μακάρθι και οι τρύπες

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αγχωτική νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, με πρωταγωνιστές τους Βίκτωρα Κλωναρίδη και Τζο Γκάρνερ να παίρνουν από το… χέρι την υπόλοιπη ομάδα και να την κουβαλούν στο τρίποντο επί του Ολυμπιακού στο Μακάρειο με 3-2 για την 24η αγωνιστική. Σε ένα ακόμα παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετώπισαν προβλήματα στα μετόπισθεν. ΔέχΘηκαν δύο γκολ και θα μπορούσε η εστία τους να παραβιαστεί ακόμη περισσότερες φορές, αν στο πρώτο ημίχρονο ο Βαγγέλης Μάντζης ήταν πιο εύστοχος. Τις… τρύπες στην άμυνα επισήμανε και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης άλλωστε, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκειά του όταν μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ελλαδίτη φορ είπε στους συνεργάτες του «πώς γίνεται να παίζουμε με τρεις αμυντικούς και να είναι μόνος ο Μάντζης».

Αν και η άμυνα δίνει νίκες, σήμερα η επίθεση ήταν αυτή που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γαλαζοκίτρινους. Κλωναρίδης και Γκάρνερ, συγκεκριμένα, ήταν αυτοί που συνδυάστηκαν μεταξύ τους, πιστώθηκαν από μία ασίστ και σκόραραν από μια φορά.

Ιδιαίτερα ο Άγγλος κεντρικός επιθετικός, στο δεύτερο του παιχνίδι ως βασικός με τη φανέλα της λευκωσιάτικης ομάδας, ήταν εξαιρετικός. Δεν ήταν μόνο η προσφορά του στο σκοράρισμα, αλλά και η διαρκής κίνηση του στο γήπεδο. Πίεζε συνεχώς τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ από δικό του κλέψιμο και ασίστ προήλθε το γκολ που άνοιξε το σκορ.

Μπορεί η θητεία του Μικ Μακάρθι στον ΑΠΟΕΛ να διήρκησε λίγο, και να είχε αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο το δείγμα γραφής του 32χρονου ποδοσφαιριστή είναι ελπιδοφόρο και εφόσον συνεχίσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης δεν αποκλείεται ο Ιρλανδός τεχνικός να άφησε στον «Αρχάγγελο» μια καλή… κληρονομιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ