aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει για τον Μακάρθι...

ΑΠΟΕΛ: Η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει για τον Μακάρθι…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μονόδρομος αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ η επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Δόξα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα διατηρήσει την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού, με τη θηλιά στο λαιμό να σφίγγει επικίνδυνα, εννέα στροφές πριν από το τέλος της α’ φάσης του μαραθωνίου.

Οι τρεις διαδοχικές ήττες, κατά τις οποίες δεν σκόραρε ούτε μία φορά, κορύφωσαν τον προβληματισμό. Η διοίκηση, ξέχωρα από σύγκληση σύσκεψης των μεγαλομετόχων, αναζητεί λύσεις που θα βγάλουν άμεσα την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, θέτοντας επί τάπητος και θέμα τεχνικής ηγεσίας.

Πολύ δύσκολη φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή η θέση του Μικ Μακάρθι, με άτομα εντός του Δ.Σ. να παρουσιάζονται δυσαρεστημένα προς το πρόσωπο του Ιρλανδού προπονητή. Η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει, με τον έμπειρο τεχνικό να κρίνεται σε κάθε παιχνίδι, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να χάσει τη θέση του, δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Θα γυρίσει άραγε τον τροχό;

Ο ΑΠΟΕΛ μετρά δυνάμεις με τη Δόξα, εβρισκόμενο ήδη στον τοίχο, κάτι που προφανώς ισχύει και για τον Μακάρθι. Κατά την προχθεσινή συνεδρία της διοίκησης, δόθηκε μία πίστωση χρόνου στον Ιρλανδό, με την προσδοκία ότι στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής, ο ΑΠΟΕΛ θα παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, φτάνοντας αν μη τι άλλο στη νίκη.

Τα πρώτα σύννεφα για τον Μακάρθι έκαναν την εμφάνισή τους μετά την ήττα από την Ομόνοια (0-3). Η επιστροφή στη δράση μετά το κενό τριών εβδομάδων (λόγω κορωνοϊού), συνοδεύτηκε με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις απέναντι σε Καρμιώτισσα (0-1) και Παραλίμνι (0-2), την ίδια ώρα που οι επιλογές του Ιρλανδού στο αρχικό σχήμα προκάλεσαν έκπληξη.

Ο ΑΠΟΕΛ, απέχει 22 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, 8 από την 6η θέση και 5 από την ουραγό στη βαθμολογία Ένωση, διαθέτοντας παραλλήλως τη δεύτερη χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Παρόμοια δεν έχει βιώσει ποτέ ξανά στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ