aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «κλεψύδρα» άρχισε να αδειάζει

ΑΠΟΕΛ: Η «κλεψύδρα» άρχισε να αδειάζει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Ριέκα και εν αναμονή του νέου τεστ με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (18:30, Cablenet) γίνεται αρκετή κουβέντα για το κατά πόσο ο ΑΠΟΕΛ θα παρουσιαστεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για τους κρισιμότερους αγώνες της σεζόν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί και στο τρίτο παιχνίδι προετοιμασίας, κάθε άλλο παρά έθελξε με την απόδοσή του. Προβλημάτισε και μάλιστα έντονα κατά διαστήματα.

Ο Πάολο Τραμετσάνι, έκανε σαφές πως όλες αυτές τις ημέρες θα ανακάτευε όσο τον δυνατόν περισσότερο την ομάδα προκειμένου να αξιολογήσει το ρόστερ, να δώσει ευκαιρίες και να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για το πού… κουμπώνει ιδανικά ο κάθε παίκτης. Ο Ιταλός χρησιμοποίησε άλλη μια φορά σχεδόν διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, προχώρησε σε νέες δοκιμές σε πρόσωπα και θέσεις, επιμένοντας στον ίδιο σχηματισμό.

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα για ΑΠΟΕΛ: H Σουτιέσκα «σκότωσε» την Σλόβαν στο 95′ (video)

Συνεχίζει να δουλεύει στο σύστημα 3-4-3, έχοντας μπροστά του κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για το πρώτο «καυτό» επίσημο ματς, στο οποίο διακυβεύονται πάρα πολλά. Ουδείς γνωρίζει τι θα πράξει έως τότε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να γνωρίσει καλύτερα τους νεοφερμένους και πολύ περισσότερο να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Είναι σαφές ότι ο Πάολο Τραμετσάνι προσπαθεί να μάθει όσο καλύτερα μπορεί το εύρος των δυνατοτήτων των παικτών του και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις προπονήσεις, αλλά περισσότερο από τα φιλικά. Μελλοντικά μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα, αλλά διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα Ιουλίου θα αποτελέσει μεγάλη μαγκιά του κόουτς να ισορροπήσει την κατάσταση ενόψει των 90λέπτων με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ή του Σουτιέσκα. Το αν θα μπορέσει, θα αρχίσει να φαίνεται στο σημερινό νέο φιλικό και τελευταίο κατά το βασικό σκέλος προετοιμασίας ή το αμέσως επόμενο που προγραμματίζεται επί κυπριακού εδάφους. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μάθει να αντιστρέφει καταστάσεις και να κάνει την πίεση δημιουργική. Το ίδιο αισιοδοξεί η διοίκηση ότι θα γίνει και φέτος. Εξού και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Πρόδρομου Πετρίδη.

Διαβάστε επίσης: «Κοντά σε Καζού, τον “κλειδώνει” από τώρα»

Την ίδια ώρα που οι συζητήσεις αφορούν κυρίως τον σχηματισμό, αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τον προπονητή. Η συνεργασία, η συνοχή, η ομοιογένεια, η ομαδικότητα, είναι αυτά που απασχολούν στον ΑΠΟΕΛ και κυρίως τον Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος αναζητεί τη χρυσή τομή, δίνοντας ομολογουμένως σκληρή μάχη με τον χρόνο.
Στην παρούσα φάση, το μόνο σίγουρο είναι πως με την ολοκλήρωση του βασικού μέρους της προετοιμασίας την Παρασκευή, η κλεψύδρα αδειάζει και μάλιστα επικίνδυνα. Καλείται, πλέον, να καταλήξει σε ένα γκρουπ που θα προορίζει για το πρώτο επίσημο ματς, να βρει ταυτότητα, ομοιογένεια και να αναπτύξει αυτοματισμούς το σύνολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ