aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η κίνηση-ματ από τον Ντολ που «βραχυκύκλωσε» τον Άγιαξ

ΑΠΟΕΛ: Η κίνηση-ματ από τον Ντολ που «βραχυκύκλωσε» τον Άγιαξ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡιΗΛ

Τρομερή εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος «βραχυκύκλωσε» τον Άγιαξ και αν στεκόταν λίγο πιο τυχερός ίσως να έφευγε και με τη νίκη από τον χθεσινό (20/08) αγώνα στο ΓΣΠ (0-0). Ο Άγιαξ μπήκε στο γήπεδο με μπόλικο κέφι και μέχρι το 15’ απείλησε αρκετές φορές την εστία του ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, η πίεση του «Αίαντα» ήταν τόσο ασφυκτική, αφού έμοιαζε με θέμα χρόνου να έρθει το γκολ για τους ποδοσφαιριστές του Τεν Χανγκ.

Εκεί, ανάλαβε δράση ο Τόμας Ντολ, ο Γερμάνος τεχνικός είδε την ομάδα του να μην ανταποκρίνεται στο παιχνίδι και έτσι έδοσε εντολή να αλλάξουν πλευρά οι δύο εξτρέμ. Τάαμαρι και Μπέζιακ άλλαξαν θέσεις, ο Ιορδανός πήγε δεξιά και ο Σλοβένος αριστερά και μ ‘ αυτόν τον τρόπο, οι γαλαζοκίτρινοι σταμάτησαν την επιθετική δημιουργία του Άγιαξ.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα… ξύπνησαν: «Ας αφήσουμε τους Κύπριους να μιλούν για καταξίωση»

Ο Μπέζιακ ήταν αρκετά σημαντικός στην αμυντική προσέγγιση του αγώνα, καθώς έδινε συνεχώς βοήθειες στον Ζοαοζίνιο, με τον Άγιαξ να είναι ανήμπορος να φτιάξει άλλες φάσεις και τον Ιορδανό να κάνει… πάρτι από την αντίθετη πλευρά. Το πλάνο… βγήκε στον Ντολ και έτσι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο το δεύτερο ημίχρονο. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος από τον Άγιαξ, καθώς θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει τον αγώνα.  Δυστυχώς όμως για τους γαλαζοκίτρινους, η κεφαλιά του Πάβλοβιτς τράνταξε το δοκάρι του Ονανά (58’), ενώ οι Τάαμαρι και Σόουζα δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που βρήκαν (60’, 70’).

Διαβάστε επίσης: Οι πέντε παίκτες του ΑΠΟΕΛ που έτρεξαν περισσότερο με τον Άγιαξ

Η ομάδα του Ντολ ήταν εξαιρετική με την τριάδα του κέντρου (Γκέντσογλου, Μάτιτς, Σόουζα) να παίρνει τα περισσότερα εύσημα, αφού ήταν παντού και έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία του Μπέλετς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ