aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η κάθε λέξη του Πετρίδη έχει και σκοπό

ΑΠΟΕΛ: Η κάθε λέξη του Πετρίδη έχει και σκοπό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αυτό που ήθελε να πει, κατάφερε και το είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Και ας μη στήθηκαν κάμερες ή μικρόφωνα. «Μην ανησυχείτε, το πρωτάθλημα θα το πάρουμε», ανέφερε περνώντας από τη μικτή ζώνη. Τοποθέτηση που έγινε αφού γνώριζε πως η ομάδα του υποχώρησε στη δεύτερη θέση και έπεται το βαρυσήμαντο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Έριξε την ατάκα και προφανώς είχε τους λόγους του.

Δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανόν ούτε η τελευταία που ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά τη δεύτερή του θητεία στον σύλλογο, ιδιαίτερα τέτοια εποχή, φροντίζει να περάσει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Όταν τα πράγματα ζορίζουν και η μπάλα είναι πιο βαριά από ποτέ, θα «πετάξει» μια ατάκα, προκαλώντας συζητήσεις. Προφανώς, «χτίζει» νίκες και τίτλους πρώτα στο μυαλό των παικτών του και μετά στο γήπεδο. Είναι αυθόρμητος, αλλά προφανώς η κάθε του λέξη έχει και σκοπό. Πιστεύει στην ομάδα, θέτει στόχους και στα δύσκολα βγαίνει μπροστά, μεταφέροντας τα δικά του μηνύματα προς τον κόσμο, τους παίκτες, τον προπονητή και πρωτίστως στους αντιπάλους. Τα λεγόμενα «παιχνίδια του μυαλού», διαμορφώνονται με τους δικούς του όρους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Τάαμαρι θέλει μια μπάλα μόνος του…

Φέτος, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έχει επιπλέον λόγους να μην κάνει ούτε χιλιοστό πίσω από τη διατήρηση του τίτλου για έβδομη διαδοχική σεζόν. Γιατί θα αποτελέσει ιστορικό επίτευγμα για τα κυπριακά δεδομένα και παραλλήλως, θα δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να διεκδικήσει την πρόκριση το καλοκαίρι στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όπως έχουν διαμορφωθεί τα οικονομικά δεδομένα με την «τρύπα» των 6 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η είσοδος σε γκρουπ μίας εκ των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Διαβάστε επίσης: Η «λιγούρα» για Ενσούε

Επομένως, ο Πρόδρομος Πετρίδης δεν κάνει μία δήλωση που προφανώς γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα συζητηθεί χωρίς να έχει ένα στόχο, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτή είναι η δική του, μάλλον, επικοινωνιακή πολιτική. Το έπραξε, άλλωστε, αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Τι είπε; «Όσο είμαι πρόεδρος, θα προσπαθήσω να μην πάρει άλλη ομάδα το πρωτάθλημα», «ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα μόνο με δική του αυτοκτονία», «αυτός που δεν θα παίξει τον ΑΠΟΕΛ 50-50, ο ΑΠΟΕΛ είναι καλός για λλόου του», «είτε με ξένους διαιτητές, είτε με Κύπριους, ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα. Χωνέψετέ το κύριοι…».

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Τέτι στον ΑΠΟΕΛ: «Δεν είναι η στιγμή για παιχνίδι ευθυνών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ