aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η κατάσταση «ντόμινο» και η επόμενη μέρα

ΑΠΟΕΛ: Η κατάσταση «ντόμινο» και η επόμενη μέρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε ντόμινο παραπέμπει η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ. «Υπάρχουν στιγμές που η διαχείριση είναι αδύνατη», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Νεκτάριος Πετεβίνος, αποτυπώνοντας εν πολλοίς τις δύσκολες στιγμές που περνούν στην ομάδα. Η «ανίχνευση» άλλων έξι θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα έφερε την αναβολή (και) του επικείμενου αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (15η αγωνιστική). Στα 24 ανήλθαν τα κρούσματα, στη συντριπτική πλειονότητα ποδοσφαιριστές, και στους τρεις οι αγώνες που πήραν αναβολή.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Οι διαγνωστικοί έλεγχοι PCR εννοείται ότι θα συνεχιστούν, με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψουν περαιτέρω θετικά δείγματα. Την ίδια ώρα, λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» ώστε, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, να επαναρχίσουν οι προπονήσεις με βάση το πρωτόκολλο της ΚΟΠ.

Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, διαγνώστηκαν συνολικά θετικά στον ιό 11 άτομα, οπότε με την πάροδο 15 ημερών θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις μετά τη διενέργεια τριών διαγνωστικών εξετάσεων, με πέντε μέρες διάστημα μεταξύ των εξετάσεων και νοουμένου ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Διαβάστε επίσης: Ευχαριστίες ΑΠΟΕΛ με αιχμές για Ομόνοια: «Καλούσαν χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω πανδημίας»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε, μετά από συνεδρία το πρωί της Τετάρτης, την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο που ήταν ορισμένος για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και φαίνεται πως οι γαλαζοκίτρινοι θα κληθούν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις κατά το τρέχον έτος, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με σοβαρές ελλείψεις βασικών παικτών. Συν τοις άλλοις, η ομάδα κάτω των 18 ετών είναι σε αδράνεια εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, μετά τα κυβερνητικά διατάγματα. Οπότε γεννάται το ερώτημα κατά πόσο θα μπορούν να δώσουν ουσιαστικές βοήθειες αυτοί που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ