aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «κατάρα» κτύπησε ξανά

ΑΠΟΕΛ: Η «κατάρα» κτύπησε ξανά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στο στάδιο «Γιου Νίσι». Ο ΑΠΟΕΛ, απέναντι στην αδύναμη -όπως αποδείχθηκε- Σλόβαν Λίμπερετς, ηττήθηκε με 0-1 στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Καμσό Μαρά με εκτέλεση πέναλτι στο 90+4′ και μοιραία, έμεινε όνειρο η πρόκριση για ένατη φορά στην ιστορία του σε ομίλους των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Μοιραίος; Ο Αντρέ Ζεράλδες. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πορτογάλου και σωστά ο διαιτητής, Αντρέας Έκμπεργκ, έδειξε την άσπρη βούλα. Οι Τσέχοι, ουσιαστικά, τιμώρησαν τον φλύαρο ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να ήταν καλύτερος απέναντι σε μία ομάδα που δεν απείλησε, ήλεγχε τον αγώνα, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε. Και όταν αναφερόμαστε σε ευκαιρίες, εννοούμε ουσιαστικά δύο, τις οποίες… τελείωσε ο Άντχε Νούχιου. Στο 14ο λεπτό, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά και στο 52ο λεπτό, εξ επαφής, δεν νίκησε τον Φίλιπ Νγκουιέν.

Ο ψεσινός ήταν ο πέμπτος αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η Σλόβαν Λίμπερετς, προστέθηκε στις Χετάφε (2010-11), Νέφτσι Μπακού (2012-13), Ζούλτε Βάρεγκεμ (2013-14) και Αστάνα (2018-19). Κόντρα στους Βέλγους, η τύχη όμως έκλεισε το μάτι στον ΑΠΟΕΛ καθώς ήταν η ομάδα που πήρε τη θέση της Φενέρμπαχτσε στους ομίλους. Το μπαλάκι από την κληρωτίδα (στην οποία υπήρχαν 30 ομάδες) είχε τραβήξει ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Έμετ Μαλόουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα συνολικά έσοδα από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία είναι μόλις 1.080.000 ευρώ. Για τη συμμετοχή στον 1ο προκριματικό γύρο η ΟΥΕΦΑ πληρώνει €240.000, για τη συμμετοχή στον 2ο προκριματικό γύρο €260.000, για τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο €280.000, ενώ όσες ομάδες αποκλείστηκαν στη φάση των πλέι οφ θα πάρουν €300.000.

Όσο για την εικόνα του ψεσινού αγώνα; Σε δύο σκέλη χωρίζεται το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε αποφασιστικά, είχε την πρωτοβουλία, χάνοντας κραυγαλέα ευκαιρία στο 14ο λεπτό, σε κεφαλιά του Νούχιου. Με την πάροδο του χρόνου, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, έπαιζαν συνεχώς από τα αριστερά, χωρίς να προκαλέσουν όμως ιδιαίτερα προβλήματα στην αμυντική διάταξη των γαλαζοκιτρίνων, η οποία παρουσιάστηκε με νέο δίδυμο στόπερ (Ζορζ-Σιέλης). Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε μία επιφυλακτική τακτική, είχε την κατοχή της μπάλας, έκλεισε τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την εστία του Σίλβα και με πλαγιοπήσεις προσπάθησε να φανεί απειλητικό.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έκαναν «φτερά» €5.000.000+, τα έσοδα των γαλαζοκιτρίνων

Ο τρόπος προσέγγισης του ματς δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχισε να ελέγχει, να κυριαρχεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά έως εκεί. Έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Νούχιου, ο οποίος πλάσαρε από πλεονεκτική θέση (52′), ωστόσο στη συνέχεια ήταν φλύαρο. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το εισιτήριο της πρόκρισης θα κρινόταν στην παράταση, η Σλόβαν κέρδισε (από το πουθενά) πέναλτι σε χρόνο καθυστερήσεων, αφήνοντας τον ΑΠΟΕΛ να ψάχνει για να βρει το λάθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ