aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η… καμπύλη του Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ: Η… καμπύλη του Εφραίμ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από το καλοκαίρι του 2009 έως το τέλος της σεζόν 2016-17, ο Γιώργος Εφραίμ αποτέλεσε βασικό στέλεχος στην Ομόνοια και ακολούθως στον ΑΠΟΕΛ. Για οκτώ συναπτές σεζόν, το κοντέρ του διεθνούς εξτρέμ «έγραφε» σχεδόν φουλ συμμετοχές στο πρωτάθλημα, εξαργυρώνοντας ως εκ τούτου με πολύ καλά συμβόλαια την παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα.

Εδώ και μία τριετία, όμως, η καμπύλη της προσφοράς του καταγράφει καθοδική πορεία, γεννώντας σε πολλούς ερωτηματικά όσον αφορά στη συνέχεια. Βλέπετε, τα μόλις 41 παιχνίδια στον μαραθώνιο ή αν το προτιμάτε, τα 1.643 λεπτά από το καλοκαίρι του 2017 και εντεύθεν, αποτελούν αφετηρία συζητήσεων για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή.

Όση προσπάθεια κι αν κατέβαλε, όσες ώρες κι αν αφιέρωσε σε φυσιοθεραπείες, οι μυϊκοί κυρίως τραυματισμοί δεν τον άφησαν να βρει την ηρεμία του και πρωτίστως, τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Για να ακριβολογούμε, αρκέστηκε σε εκλάμψεις καλής απόδοσης, αδυνατώντας να προσφέρει τις δέουσες λύσεις για μία σειρά συνεχόμενων αγώνων. Εξάλλου, οι πλείστοι προπονητές που πέρασαν κατά τα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκαν προσεχτικοί όσον αφορά στη διαχείρισή του. Δεν έλειψαν κι αυτοί που έγιναν δέκτες δριμείας κριτικής από μερίδα του κόσμου της ομάδας. Όπως είναι ο Πάολο Τραμετσάνι.

Το θέμα δεν είναι το τι έγινε, αλλά το τι θα γίνει στη συνέχεια. Πότε ο Γιώργος Εφραίμ θα ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμό, θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία για μία σειρά αγώνων, συμβάλλοντας αποφασιστικά προς την υλοποίηση των στόχων. Όπως όλοι οι παίκτες, έτσι κι ο 30χρονος, δουλεύει καθημερινά στο σπίτι προκειμένου να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης και με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση να μοιράσει «απαντήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ