aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η ιστορία... του δίνει την πρόκριση

ΑΠΟΕΛ: Η ιστορία… του δίνει την πρόκριση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ)

Έχοντας στις αποσκευές του ως ασπίδα το γκολ του Κάζου στο 79’ της αναμέτρησης με την Αστάνα στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ ταξίδεψε το βράδυ της Δευτέρας στο Καζακστάν για τον επαναληπτικό της Πέμπτης, που θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Κύπρου. Η νίκη με 1-0 στη Λευκωσία δίνει μικρό πλεονέκτημα στον ΑΠΟΕΛ αν λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες των συνθηκών της αναμέτρησης, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι στον «Αρχάγγελο».

Άλλωστε, την τελευταία τριετία επισκέφθηκε άλλες δύο φορές το χωρητικότητας 30.000 θέσεων γήπεδο της πρωτεύουσας του Καζακστάν, με την ιδιαιτερότητα του συνθετικού χλοοτάπητα και δέχθηκε ισάριθμες ήττες. Τον Αύγουστο του 2015, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε 1-0, ενώ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τον Νοέμβριο του 2016 η Αστάνα νίκησε 2-1, με τον Εφραίμ να δίνει προσωρινά προβάδισμα στην κυπριακή ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Της αμύνης τα παιδιά

Πάντως, με βάση την ευρωπαϊκή διαδρομή του ΑΠΟΕΛ, από το 1963 έως σήμερα, οι οιωνοί πρόκρισης λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα είναι με το μέρος των πρωταθλητών Κύπρου. Οι γαλαζοκίτρινοι, που συμμετέχουν φέτος για 40ή φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, κέρδισαν άλλες τέσσερις φορές με σκορ 1-0 σε πρώτο αγώνα προκριματικής φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κατάφεραν σε όλες να προκριθούν. Μάλιστα, η νίκη ήρθε εντός έδρας όπως συνέβη και απέναντι στην Αστάνα.

Την περίοδο 1986/87 για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 1-0 την Ελσίνκι στη Λευκωσία και σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στον επαναληπτικό, αν και ηττήθηκε 3-2. Τη σεζόν 2005/06 απέκλεισε στον β΄προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με νίκη 1-0 στο ΓΣΠ και ισοπαλία 2-2 (παράταση) στο Ισραήλ. Το 2010 ο ΑΠΟΕΛ «πέταξε» εκτός Γιουρόπα Λιγκ τη Γιάμπλονετς κερδίζοντας 1-0 (εντός) και 3-1 (εκτός), ενώ με το ίδιο σκορ (1-0) επιβλήθηκε πέρυσι και στους δύο αγώνες του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ της Ντουντελάνζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ