aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η ήρεμη δύναμη του Θρύλου

ΑΠΟΕΛ: Η ήρεμη δύναμη του Θρύλου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να τραβήξει την προσοχή ένας ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζεται να λέει δημοσίως πολλά λόγια. Ούτε να «χαλά κόσμο» με τις φωνές του στον αγωνιστικό χώρο. Η φωνή του Πραξιτέλη Βούρου για παράδειγμα, δεν θα ακουστεί, παρά ελάχιστες φορές. Ως συνήθως, όταν κάποιος από τους συμπαίκτες του στον ΑΠΟΕΛ, δεν έχει καλύψει κενό χώρο.

Στις δηλώσεις του, από την άλλη, εμφανίζεται μετρημένος. Ο Ελλαδίτης, εν ολίγοις, αποτελεί ένα στυλ αμυντικού παίκτη, διαφορετικού από αυτούς της παλιάς κοπής. Μπορεί να μην έχει ισχυρό σωματότυπο, αλλά κάνει αθόρυβη δουλειά, μετρώντας μπόλικες ενέργειες που προκαλούν από μόνες τους «κρότο» στην οπισθοφυλακή.

Από τη σεζόν 2017-18, όταν δηλαδή για πρώτη φορά έβγαινε εκτός Ελλάδας για να παίξει ποδόσφαιρο, αποτελεί βασικό στέλεχος σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο και στα 24 μόλις του χρόνια μοιάζει ιδανική περίπτωση παραμονής για πολλά χρόνια στην ομάδα. Ακόμη και πέραν του 2022 που ολοκληρώνεται το τρέχον συμβόλαιό του. Ποδοσφαιριστής συνόλου, δεν κάνει περιττές ενέργειες, ξεχωρίζει για τη σταθερότητα και ηρεμία στο παιχνίδι του, βοηθώντας τον ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά, προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Πετεβίνου σε Υπ. Δικαιοσύνης: «Κάτσε τώρα να το σώσεις…»

Το πρόσφατο ματς με την Ομόνοια, κατά το οποίο ξεχώρισε στην αμυντική γραμμή, αποτέλεσε ουσιαστικά άλλο ένα δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων του. Ο τρόπος με τον οποίο σταματούσε τους αντιπάλους και η ηρεμία ή η απλότητά του αν θέλετε, με την οποία κινείτο στο σωστό χώρο και τόπο, ήταν στοιχεία που δεν μπορούσαν άλλη μια φορά να περάσουν απαρατήρητα.

Διαβάστε επίσης: «Κόλαση» για τον ΑΠΟΕΛ σε ένα δίμηνο, οι 16 αγώνες «φωτιά»

Ο Τόμας Ντολ, έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του, βλέποντας μία από τις «κολόνες» του ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.  Ο Γερμανός ξέρει πως ο Πραξιτέλης δεν είναι ο γρηγορότερος αμυντικός του κόσμου, αλλά είναι μια μονάδα που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και ως εκ τούτου αποτελεί ένα από τα στηρίγματά του για ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει η ομάδα του στην αμυντική διάταξη. Αποτελεί έναν παίκτη-εργάτη, ο οποίος μπορεί να μην πουλά δεκάδες αντίτυπα της φανέλας του, δεν απολαμβάνουν τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας, αλλά είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο χρήσιμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ