aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η γνωστή Αστάνα και η Ζάγκρεμπ του Μπούντιμιρ (το προφίλ τους)

ΑΠΟΕΛ: Η γνωστή Αστάνα και η Ζάγκρεμπ του Μπούντιμιρ (το προφίλ τους)

Δύσκολοι αντίπαλοι στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο την Χάποελ Μπερ Σεβά. Θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Αστάνα (Καζακστάν) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προφίλ της Αστάνα: Η πορεία της τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως πρόκειται για μία ανερχόμενη -ευρωπαϊκά- δύναμη. Οι Καζάκοι αντιμετώπισαν στο παρελθόν τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα στηρίζεται στο εγχώριο στοιχείο, διαθέτοντας με διαφορά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας, τους οποίους έχει πλαισιώσει με αξιόλογους ξένους. Συνδυάζει νεανικότητα με εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Κλήρωση… λαβύρινθος

Παρά την οικονομική ευρωστία, η Αστάνα δεν έχει ιδιόκτητο στάδιο, αλλά χρησιμοποιεί το Εθνικό Στάδιο της πόλης που έχει χωρητικότητα 30.000 θέσεων, χτίστηκε το 2009 και θα φιλοξενήσει αγώνες στο Euro του 2020. Στο υπερσύγχρονο στάδιο υπάρχει οροφή που μπορεί να ανοίγει και φυσικά όλες οι ανέσεις που προβλέπονται από τη FIFA και την UEFA. Παρότι δεν πρόκειται για μια σκληρή έδρα, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί ο καθένας, η Αστάνα είναι ισχυρή στο γήπεδό της.

Το προφίλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ιδρύθηκε στις 9 Απριλίου 1945 με τη συγχώνευση των τριών ομάδων του Ζάγκρεμπ: της Γκρατσιάνσκι (Građanski), της Κονκόρντια και της ΧΑΣΚ (HAŠK). Το 1991 μετονομάστηκε σε ΧΑΣΚ Γκρατσιάνσκι, ενώ το 1993 άλλαξε το όνομα της σε Κροάσια μέχρι το 2000 που ξαναπήρε το παλιό της όνομα.

Διαβάστε επίσης: Οι εκατέρωθεν υποχωρήσεις και η νέα συνάντηση για αποζημίωση

Την τροπαιοθήκη της κοσμούν 19 Πρωταθλήματα Κροατίας, 15 Κύπελλα Κροατίας, 5 Super Cup Κροατίας, 1 Κύπελλο Εκθέσεων, 4 Πρωταθλήματα Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και 7 Κύπελλα Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Τα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο. Την περασμένη χρονιά είχε εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα στο οποίο τερμάτισε πρώτη. Αυτό της έδωσε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η έδρα της Ντιναμό είναι το στάδιο Μaksimir, όπου χωράει να φιλοξενήσει κοντά στους 35.000 φιλάθλους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ενίσχυση με Κωνσταντινίδη και Σχίζα

Προπονητής της ομάδας είναι ο Νέναντ Μπιέλιτσα. Ο τεχνικός από την Κροατία έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής από το 2007 και ανέλαβε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ