aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «φωνή λαού, οργή Θεού» δείχνει έξοδο Πετρίδη, αλλά... (pics)

ΑΠΟΕΛ: Η «φωνή λαού, οργή Θεού» δείχνει έξοδο Πετρίδη, αλλά… (pics)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ


Η αλλαγή διοικητικής σκυτάλης στον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν (σχεδόν) ποτέ απλή υπόθεση. Οι παλιοί θυμούνται από περασμένες δεκαετίες ότι σπανίως γινόταν ομαλή διαφοροποίηση σε συμβούλιο, προηγουμένως του Σωματείου και μετέπειτα της Εταιρείας. Αρκεί μόνο να γυρίσουμε πίσω και να θυμηθούμε εν τάχει τις αντίστοιχες περιπτώσεις του αιώνα που διανύουμε.

Έκρηξη πορτοκαλί… ηφαιστείου
Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε το μιλένιουμ με τον Κρις Τριανταφυλλίδη στο τιμόνι. Η περίοδος 2000-01 ήταν η έκτη στη σειρά που εκτροχιάστηκε νωρίς από τη μάχη του τίτλου. Παραλλήλως, η οικονομική κατάσταση δεν ήταν στα καλύτερά της και εκτός από το -τότε- παρόν, φάνταζε θολό και το μέλλον.

Έτσι, το… πορτοκαλί ηφαίστειο δεν μπορούσε άλλο παρά να εκραγεί. Το σκηνικό εμπεριείχε όλο το πακέτο. Επισκέψεις στον Αρχάγγελο, φωνές κατά της διοίκησης και τελικά αποχώρησή της. Ανέλαβε ως προσωρινή λύση ο Χάρης Παπαναστασίου και το καλοκαίρι του 2001 σήμανε η απαρχή της συμμετοχής του Πρόδρομου Πετρίδη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του ΑΠΟΕΛ (έως τότε ήταν γνωστός για τα καλαθοσφαιρικά).

Νυχτοβάτες και ντου
Η περίοδος 2005-06 ήταν ταραχώδης για την τότε διοίκηση Πετρίδη, παρά το ότι πήρε τον ΑΠΟΕΛ από τα πέτρινα χρόνια και τον οδήγησε σε δύο πρωταθλήματα (2001-02, 2003-04).

Νυχτοβάτες έγραφαν συνθήματα στον Αρχάγγελο κατά του (τότε και νυν) προέδρου των γαλαζοκιτρίνων. Αποκορύφωμα, όμως, ήταν η Καθαρά Δευτέρα του 2006. Δύο ημέρες μετά το 2-2 με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλους», που ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες για τον τίτλο, η προπόνηση διακόπηκε από το ντου των πορτοκαλί και ο Πετρίδης ακούστηκε να λέει αφού ηρέμισαν τα πνεύματα: «Να τελειώσει το κύπελλο και μετά θα αποχωρήσω».

Πράγματι, λίγο μετά την κατάκτηση του κυπέλλου η διοικητική κεφαλή άλλαξε και τα ηνία δόθηκαν στο καλό φίλο και στενό συνεργάτη του (και σε επαγγελματικό επίπεδο), Κυριάκο Ζιβανάρη.

Δύο τίτλοι σε ισάριθμες σεζόν, ψιλά γράμματα
Φτάνουμε στην περίοδο 2008-09. Παρά τις δύο σεζόν με ισάριθμους τίτλους που προηγήθηκαν, 2006-07 πρωτάθλημα και 2007-08 κύπελλο, ο Κυριάκος Ζιβανάρης δεν έχαιρε πλέον της εμπιστοσύνης του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Υπήρχε διαρκής αναβρασμός και τελικά τον Οκτώβριο του 2008 σήμανε η εποχή Φοίβου Ερωτοκρίτου.

Παρά τους «8», πυρά από παντού
Τι κι αν η θητεία, πέρα από τρία πρωταθλήματα και δύο παρουσίες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, περιλάμβανε την κορυφαία επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και μία εκ των σημαντικότερων του κυπριακού αθλητισμού; Την πρόκριση δηλαδή στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2013 βαλλόταν από παντού ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, από τον κόσμο της ομάδας που του χρέωνε πολλά.

Διαβάστε επίσης: Mαλέκκος: «Εγκληματίες όλοι στον ΑΠΟΕΛ!»

Η πρόσληψη του Πάουλο Σέρζιο στον πάγκο ως αντικαταστάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν βοήθησε την περίοδο 2013-14, ο σχεδιασμός αρχικά φάνηκε κακός (η συνέχεια πάντως άλλα έδειξε) και η «οργή λαού, φωνή Θεού» επανεμφανίστηκε ξανά. Έτσι, επανήλθε ξανά στο προσκήνιο ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Σφυγμός στο διαδίκτυο
Το σκηνικό εν έτη 2021 είναι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Λόγω κορωνοϊού οι αντιδράσεις στις κερκίδες δεν υπάρχουν, επισκέψεις στον Αρχάγγελο σε στυλ «ξεκουμπιστείτε» δεν γίνονται και ο… σφυγμός του κόσμου πιάνεται πλέον στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μετά από έξι σερί πρωταθλήματα, δύο νταμπλ, πολλές παρουσίες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, μία πρόκριση στους «16» και μία στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Πετρίδης δέχεται τα διαδικτυακά πυρά κυρίως σε Twitter και Facebook. Από οπαδούς, μα και από πρώην διοικητικούς παράγοντες.

Μένει να φανεί λοιπόν αν οι αντιδράσεις του κόσμου θα υποχρεώσουν άλλον έναν πρόεδρο να αποχωρήσει από τη θέση του. Η ιστορία πάντως αυτό δείχνει, αλλά από την άλλη και ο ίδιος απέδειξε πολλές φορές το ποτέ μην πεις ποτέ…

Η απάντηση ωστόσο θα δοθεί στις 23 Μαρτίου ή σε άλλη ημερομηνία εάν αναβληθεί λόγω διαταγμάτων η εκλογική συνέλευση. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ