aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η εξιλέωση του Ντε Βινσέντι

ΑΠΟΕΛ: Η εξιλέωση του Ντε Βινσέντι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Παρά την κακή περσινή αγωνιστική περίοδο, στον ΑΠΟΕΛ στήριξαν τον Τόμας ντε Βινσέντι. Είχαν απλώσει ασπίδα προστασίας στον ταλαιπωρημένο από πολλούς τραυματισμούς Αργεντινό, προσδοκώντας πως κατά την τρέχουσα σεζόν  θα ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας. Μετά την αποχώρηση του Νούνο Μοράις, στα μάτια πολλών φάνταζε ότι ο «Ντέβι» θα έπαιρνε τη σκυτάλη. Θα έβγαινε μπροστά με έργα, μα και με λόγια, αποτελώντας ηγετική φυσιογνωμία.

Δεν αντιλέγει κανείς πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με λαϊκό έρεισμα και προσωπικότητα που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.  Άλλο τόσο σίγουρο είναι όμως το γεγονός πως, μετά από ενάμιση χρόνο, ακόμη ψάχνει τον παλιό καλό του εαυτό. Η έκδηλη αδυναμία επιστροφής σε ψηλά στάνταρ απόδοσης (και όχι μόνο), μοιραία είχε δημιουργήσει μια αρνητική προδιάθεση μεγάλης μερίδας του κόσμου του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον ποδοσφαιριστή, η οποία –κακά τα ψέματα- ενισχύθηκε μετά την εκτέλεση πέναλτι στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Παρά το γεγονός πως στο ποδόσφαιρο «όλα μπαίνουν και όλα χάνονται», εκείνο που ενόχλησε περισσότερο είναι η έμπνευση που είχε στην εκτέλεση. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι στριφογύριζε στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή ή εν τέλει, εάν ήθελε να αποδείξει κάτι. Η δημόσια απολογία, προφανώς και τιμά τον χρυσοπληρωμένο Ντε Βινσέντι, αλλά αυτό δεν αρκεί. Επιβάλλεται ο 30χρονος να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι συνέρχεται αγωνιστικά ώστε να εξιλεωθεί στα μάτια των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Αν και βεβαίως θα μπορούσε να πει κανείς πως «είναι άδικο να επιρρίπτεται το βάρος της μη νίκης στον Αργεντινό», η ουσία δεν αλλάζει. Αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή και τον μοιραίο παίκτη της ομάδας.

Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον ποδοσφαιριστή και ασφαλώς, τον στηρίζουν. Την ίδια ώρα, οι ΑΠΟΕΛίστες περιμένουν από τον «Ντέβι» να αποδείξει στο γήπεδο πόσο «πονά» την ομάδα και το πόσο προσηλωμένος είναι ώστε να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές του. Η μπάλα είναι στα πόδια του ποδοσφαιριστή, ο οποίος καλείται να γυρίσει δυναμικά τον τροχό. Μόνο έτσι όλα θα ξεχαστούν και το όνομά του θα ακουστεί εκ νέου ρυθμικά από την κερκίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ