aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η επιθυμία και το μοναδικό δίλημμα του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Η επιθυμία και το μοναδικό δίλημμα του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά την κούπα του πρωταθλήματος στον ΑΠΟΕΛ λένε πως πλησιάζει η ώρα να «σηκώσουν» και αυτήν του κυπέλλου. «Ήλθε η ώρα, πάμε για το νταμπλ…», το σύνθημα που έπεσε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Απόψε ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σεζόν, με την επιθυμία για την κατάκτηση του νταμπλ να είναι ξεκάθαρη. Κάτι που θα αποτυπώσει με τον πιο ισχυρό τρόπο ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτούς. Σε κανέναν άλλο!

Διαβάστε επίσης: Πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο διάδοχος του Πέδρο Εμανουέλ

Οι προπονητές των φιναλίστ δεν έχουν και πολλά να κρύψουν, δεν έχουν και πολλά να αλλάξουν με βάση το τι έδειξαν στις πλείστες αναμετρήσεις. Γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι και την ομάδα του άλλου. Ως εκ τούτου δεν αναμένονται εκπλήξεις (ούτε) από τον Πάολο Τραμετσάνι, παρά μόνο προσπάθεια για καλή ψυχολογία, αλλά και στρατηγική προκειμένου να κερδίσει την παρτίδα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Περί των τερματοφυλάκων το ανάγνωσμα…

Ο Ιταλός προπονητής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής πλην του μόνιμου απόντα κατά το τελευταίο δίμηνο Σάββα Γκέντσογλου. Φαίνεται πως είναι ξεκάθαρες οι σκέψεις του για την 11αδα και το δίλημμα αφορά μία θέση. Τον παρτενέρ του Λέο Νατέλ στη γραμμή κρούσης. Εάν ο Μούσα Αλ Τάαμαρι αισθάνεται πανέτοιμος για να ριχθεί στη μάχη, τότε θα πάρει φανέλα βασικού. Σε διαφορετική περίπτωση, θέση μάχης θα πάρει ο Ρομάν Μπέζιακ, ο οποίος πραγματοποίησε στο προηγούμενο ματς την καλύτερή του εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης: Μπαλταζάρ για Τάαμαρι: «Ήταν περιπέτεια να πείσω τον Πετρίδη»

Από εκεί και πέρα, ο Μπόι Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) οι Πραξιτέλης Βούρος, Καρλάο, Νικόλας Ιωάννου. Στην καρδιά του κέντρου θα κινούνται οι Νούνο Μοράις, Λούκας Σόουζα και ο αναγεννημένος Τόμας ντε Βινσέντι σε πιο ελεύθερο ρόλο. Αρκετοί έχουν την εντύπωση πως ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και είναι το φαβορί για να πάρει και το κύπελλο. Αυτές αποτελούν εκτιμήσεις και στην ομάδα της Λευκωσίας δεν παρασύρονται.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Η πρόταση του ΑΠΟΕΛ στον Νούνο Μοράις

Από τη στιγμή που διακυβεύεται ένα ολόκληρο τρόπαιο και αντιμετωπίζουν πολύ καλό σύνολο, οφείλουν να τα δώσουν όλα. Η ωριμότητα του φετινού ΑΠΟΕΛ, αλλά και η προσωπικότητα πρωταθλητή που εκπέμπει, φάνηκε στα ντέρμπι. Στην προσπάθεια όλων των παικτών και το πάθος που έδειξαν. Το νταμπλ αποτελεί διακαή πόθο και έχουν δείξει καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, γράφοντας άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ