aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η επίσημη θέση για Λαφράνς και η πρώτη αντίδραση για την κλήρωση

ΑΠΟΕΛ: Η επίσημη θέση για Λαφράνς και η πρώτη αντίδραση για την κλήρωση

Υπομονή λίγων ωρών μέχρι να καταθέσει στην ΚΟΠ τον κατάλογο με τους 15 ξένους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα συστήνουν στον ΑΠΟΕΛ. Οι πληροφορίες θέλουν τον Κέβιν Λαφράνς στο «κατώφλι» του ΟΦΗ, εντούτοις μιλώντας στο ραδιόφωνο του ACTIVE (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, προέτρεψε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να περιμένει.

Οι πρωταθλητές υποδέχθηκαν με αισιοδοξία την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που τους έφερε στον α’ όμιλο με αντίπαλους Σεβίλλη, Καραμπάχ και Ντουντελάνζ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πολλοί λένε ότι ο όμιλος είναι στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ. Το συμμερίζεστε; «Θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο δύσκολος. Αυτό μπορούμε να πούμε. Ότι θα είναι ένας όμιλος με τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις με τις τρεις να διεκδικούν τη μία, γιατί θεωρώ ότι η Σεβίλλη είναι το ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό τον όμιλο. Μιλάμε για μία ομάδα που είναι πολυτροπαιούχος στο θεσμό και προέρχεται από ένα εκ των τεσσάρων κορυφαίων πρωταθλημάτων στον πλανήτη. Άρα, οφείλουμε να την χρίσουμε ως το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, και ο ΑΠΟΕΛ και η Καραμπάχ και η Ντουντελάνζ θα είναι ευχαριστημένες από την κλήρωση. Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Είναι μία κλήρωση η οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα. Το θέλαμε και το λέγαμε πριν γίνει η κλήρωση ότι θα μπούμε στο Γιουρόπα Λιγκ με ψηλές απαιτήσεις και αυτό θα πράξουμε».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Αρχή στο ΓΣΠ με Ντουντελάνζ, το πρόγραμμα στους ομίλους

Η κλήρωση επιτρέπει στο ΑΠΟΕΛ να είναι διεκδικητικός; «Ναι, πέραν από τη Σεβίλλη, οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο 50%-50% και για να μην μπαίνουμε στη λογική να υποτιμήσουμε την Ντουντελάνζ, γιατί θα είναι ότι χειρότερο που μπορεί να κάνει μία ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ. Απλά να υπενθυμίσω ότι η Ντουντελάνζ τα τελευταία τρία χρόνια από την πρώτη φορά που την αντιμετωπίσαμε στον α’ προκριματικό γύρο τώρα την βρίσκουμε στους ομίλους και είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που βρίσκεται εκεί. Πολλές ομάδες που με βάση τα αποτελέσματα δείχνουν εύκολη λεία, δεν είναι εύκολη λεία και εκεί είναι που μπορείς να την πατήσεις. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα και ούτε επειδή θέσαμε νοκ-άουτ την Καραμπάχ στις λεπτομέρειες έχουμε κάτι δεδομένο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Να θυμόμαστε ότι τα πάντα στο γήπεδο κερδίζονται με κόπο και να έχουμε την πνευματική ισορροπία που χρειάζεται, να μην χάνουμε ούτε το ανάστημά μας, να ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Και αυτό θα κάνουμε».

Διαβάστε επίσης: Προκαλούν οι Αζέροι: «Καταστρέψτε τους το ήπαρ», «Σπάστε το κεφάλι τους»

Για τη φημολογία περί αποχώρησης του Λαφράνς: «Θα σας διαφωτίσει η λίστα που θα εκδοθεί από την ΚΟΠ όταν την καταθέσουμε. Μέχρι εκείνη την στιγμή να μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν ισχύει οτιδήποτε πέραν από την οποιαδήποτε κατάθεση της λίστας. Και σας το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση της αναφοράς μου. Θέλουμε να είμαστε απόλυτα σωστοί ως προς τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν. Να ενημερωθούν σωστά. Να υπάρξουν κάποιες καταλήξεις τις οποίες αναμένουμε μέχρι και απόψε. Και οποιαδήποτε στιγμή έρθουν τελεσίδικες αποφάσεις τότε θα το ανακοινώσουμε. Και δεν αναφέρουμε στο θέμα του τρίτου παίκτη, πέραν του Ρόμο και του Ρέζα, οι οποίοι θα είναι οι άλλοι δύο που θα αποχωρήσουν. Να δούμε αν θα υπάρξουν και κάποιες εξελίξεις στην πρόθεση μας να παραχωρήσουμε κάποιους δανεικούς παίκτες. Υπήρξε η κατάθεση από πλευράς του προπονητή, ποιους θέλει να έχει στο ρόστερ και ποιους όχι με βάση τα δεδομένα ότι αγωνιζόμαστε σε ευρωπαϊκό όμιλο. Υπομονή άλλο ένα 24ώρο και θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πόσα εκατομμύρια «κλείδωσε», κυνηγά €12.000.000 και βάλε

Αν υπάρχει σκέψη απόκτησης ποδοσφαιριστή: «Αυτή την στιγμή είναι απομακρυσμένο σενάριο. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενέργεια που να υποδεικνύει ότι θα γίνει προσθήκη στο ρόστερ. Έχουν παραμείνει λιγότερο από 48 ώρες και θα σε παραπέμψω στην προηγούμενη μου απάντηση ότι όσο είναι ανοικτό το παράθυρο όλα μπορούν να συμβούν. Είναι όμως απομακρυσμένο αυτό το ενδεχόμενο. Από την στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι με τον Άγιαξ μας προτάθηκαν πάνω από 50 παίκτες. Αλλά, αυτό που περίμενα είναι τον προπονητή μας. Έκανε και ο ίδιος τοποθέτηση και μίλησε για το ρόστερ και είπε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτή την στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποιους θα διώξουμε».

Αν έγινε πρόταση από άλλη ομάδα για παίκτη του ΑΠΟΕΛ: «Αν γινόταν θα το ξέραμε. Δεν υπάρχει όχι. Από δικής μας πλευράς δεν υπάρχει ούτε πρόθεση για πώληση παίκτη. Έχουμε σημαντικό στόχους και οποιαδήποτε πώληση θα αποδυναμώσει την ομάδα. Όσες βολιδοσκοπήσεις είχαμε, δεν ήταν στο πλαίσιο να πεις ότι αυτή την πρόταση δεν μπορώ να την αρνηθώ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ