aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η εμμονή του Τραμετσάνι και η «φυλακή» του Γιάκολις

ΑΠΟΕΛ: Η εμμονή του Τραμετσάνι και η «φυλακή» του Γιάκολις

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο ποδόσφαιρο είσαι ότι δείχνεις στο τελευταίο σου παιχνίδι. Για τον ΑΠΟΕΛ η χαρά του σπουδαίο διπλού στη Λεμεσό επί του Απόλλωνα «ξεθώριασε» σε λιγότερο από μία βδομάδα. Οι ισοπαλίες με ΑΕΚ (για το κύπελλο) και Σαλαμίνα στην πρεμιέρα των πλέι οφ επανέφεραν την μουρμούρα και την κριτική.

Ο ΑΠΟΕΛ σπατάλησε σχεδόν ένα ημίχρονο στο «Αμμόχωστος», βρέθηκε πίσω στο σκορ και… έτρεχε να προλάβει. Για αρκετή ώρα το έκανε ανορθόδοξα, χωρίς εμπνεύσεις και προβλέψιμα. Ο Γιάκολις έδειχνε μακριά από τον χώρο δράσης του, καθώς αναγκαζόταν να είναι συνεπής στα ανασταλτικά καθήκοντα της θέσης του δεξιού μπακ. Ο Τάαμαρι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να τα κάνει όλα, ο Μπέζιακ ήταν παρών-απών, οι Καζού και Νατέλ κακοί και μοιραία ήρθε η απώλεια βαθμών.

Ο Πάολο Τραμετσάνι άφησε στον πάγκο τους φορμαρισμένους Μπάλογκ και Εφραίμ. Προφανώς και οι δύο προορίζονται για βασικοί στον αγώνα της Τετάρτης (6/3) με την ΑΕΚ για τον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου. Ο Ιταλός κατακρίνεται για την εμμονή του να στηρίζεται σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κάμψη στην απόδοσή τους. Ο Νατέλ σκόραρε μεν στο Τσίρειο, αλλά δεν είναι σε καλό «φεγγάρι». Ο Τάαμαρι διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης και ενώ στο ρόστερ υπάρχουν εξτρέμ (Εφραίμ, Γιάκολις, Αλωνεύτης) που μπορούν να δώσουν λύσεις ο Τραμετσάνι επιμένει στην ίδια «συνταγή».

Διαβάστε επίσης:ΑΠΟΕΛ: Στα όρια του… μαζοχισμού

Το 3-4-3 «φυλακίζει» τον Γιάκολις, αφού μετά την αποχώρηση Ενσούε δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση του δεξιού μπακ-χαφ. Ο Πάολο Τραμετσάνι έχει τα διαθέσιμα «όπλα» για να μετατρέψει τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 (με τους Βούρο-Φακινέτι ή Ιωάννου στα άκρα της άμυνας) και μένει να διαφανεί κατά πόσο θα το πράξει στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:ΑΠΟΕΛ: Γλιστράει μέσα στα λάδια που ο ίδιος χάνει

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ