aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η εμφάνιση χάλια, η νίκη σπουδαία

ΑΠΟΕΛ: Η εμφάνιση χάλια, η νίκη σπουδαία

Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον για την έννοια της «μαγικής εικόνας» αναφορικά με ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα, βάλτε τον να δει την αποψινή νίκη του ΑΠΟΕΛ εις βάρος του Άρη στη Λεμεσό (1-0). Αν θέλετε να εξηγήσετε τον ορισμό «γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα», βάλτε τον να δει το διάστημα 63’-71’ του ίδιου ματς.

Το νόημα το πιάσατε. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν κατώτεροι των πράσινων στο Τσίρειο, αλλά βρήκαν τρόπο και «έκλεψαν» το τρίποντο. Αυτό δεν αναιρεί πως πρόκειται για σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκης, που τους δίνει γερή ανάσα για τη συνέχεια. Για να το πούμε καθαρά. Με ενδεχόμενη ήττα θα μαζεύονταν μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του Αρχαγγέλου.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη, πρώτη φορά δύο τρίποντα στη σειρά (μετά το 2-1 εις βάρος του Εθνικού), έντονοι πανηγυρισμοί στο τέλος με ποδοσφαιριστές και κόσμο να το χαίρονται με την ψυχή τους. Επομένως, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει πιο δυνατός από το Τσίρειο.

Όσο για την εμφάνιση; Χάλια. Αυτή είναι η αλήθεια, αφού η ομάδα της Λευκωσίας έκανε φάσεις με το σταγονόμετρο, δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα και στο δεκάλεπτο πριν από το γκολ του έμοιαζε με σκορπισμένη διαδήλωση και κινδύνεψε σοβαρά (έξι τελικές ο Άρης μόνο στο διάστημα αυτό)

Σύμφωνοι, υπήρχαν σοβαρές απουσίες και έγιναν πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Σύμφωνοι «έσπασε» το σχήμα που αγωνίστηκε στα προηγούμενα παιχνίδια. Σύμφωνοι, κάποιοι παίκτες επέστρεψαν από τραυματισμό (Βινίσιους, Νατέλ, Μάγκλιτσα). Σύμφωνοι, ο Εντονγκαλά είχε νέο ρόλο, ως επιτελικός για πρώτη φορά. Σύμφωνοι, στα αρχικά στάδια του ματς ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Τσεπάκ.

Όλα αυτά απέναντι σε έναν πολύ δυνατό Άρη, που φλέρταρε σήμερα με την κορυφή στη βαθμολογία. Σαφώς και υπάρχουν ελαφρυντικά, αλλά ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλό και μόνο το πάθος τον κράτησε το ματς και η αστοχία του αντιπάλου.

Από εκεί και πέρα, αν πρέπει να σταθούμε σε πρόσωπα; Ο Λούκας Σόουζα χάρισε για δεύτερη φορά τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ με 1-0, όπως και στο ματς με την ΠΑΕΕΚ. Έξι βαθμοί από το κεφάλι του Βραζιλιάνου. Αξιοσημείωτη πάντως ήταν και η παρουσία του Εντονγκαλά. Όχι ότι έκανε κάτι μαγικό, αλλά έδειξε τρομερή διάθεση, καμία σχέση με προηγούμενα ματς. Με πολλά τρεξίματα, επιστροφές στην άμυνα και θετικές ενέργειες. Για να δούμε αν ο Αυγουστή βρήκε το κουμπί του.

Βεβαίως, το Σάββατο έρχεται άλλο ένα παιχνίδι παρόμοιας φύσης, το εκτός έδρας ματς με τη Δόξα. Με νίκη κάνει το 3 στα 3 και πάει υπό τις καλύτερες ψυχολογικές προϋποθέσεις στη σειρά των ντέρμπι που ακολουθεί (ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια). Διαφορετικά, θα είναι σίγουρα πισωγύρισμα αν αφήσει βαθμούς στο Μακάρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ