aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία και το σενάριο πρόκρισης

ΑΠΟΕΛ: Η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία και το σενάριο πρόκρισης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εάν ο βαθμός που πήρε ο ΑΠΟΕΛ στο κατάμεστο και εχθρικό «Τόφικ Μπαχράμοφ» (2-2), ο πρώτος στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αποτελέσει εν τέλει το εφαλτήριο για την πρόκριση στους «32», θα φανεί στον επόμενο αγώνα, εκ νέου με την Καραμπάχ, αυτή τη φορά στο ΓΣΠ.

Στις 7 Νοεμβρίου, επιβάλλεται να κερδίσει τους Αζέρους και ακολούθως, να πράξει το ίδιο στο Λουξεμβούργο με την Ντουντελάνζ (24/11). Εάν κάνει επτά τους βαθμούς και παραλλήλως οι εν λόγω ομάδες δεν πάρουν πόντο από τη Σεβίλλη, τότε θα «πετάξει» στην επόμενη φάση!

Σε ένα ματς που είχε ρυθμό, συγκινήσεις και ανατροπές, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντάνι Κιντάνα (13΄), κατάφερε να «γυρίσει» το ματς με κεφαλιά του Νικόλα Ιωάννου στο 29’′ (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μακσίμ Μεντβέτεφ στον οποίον κόντραρε) και πλασέ του Λίνους Χαλένιους στο 45’′. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 58’′ «απάντησαν» σε 2-2 με τον Φερέιρα Σίλβα Αΐλτον.

Διαβάστε επίσης: «Άστραψε» ο Ντολ: «Δεν σε νοιάζει τι λέω στα αποδυτήρια. Όσοι μπορούν θα μείνουν»

Το αξιοσημείωτο κατά το πρώτο μέρος αφορά τις τελικές προσπάθειες της ομάδας του Τόμας Ντολ και δη την αποτελεσματικότητα. Μόλις σε δύο φάσεις κατάφεραν οι γαλαζοκίτρινοι να γίνουν απειλητικοί βρίσκοντας στόχο, πανηγυρίζοντας ισάριθμες φορές γκολ! Η αλήθεια πως στο πρώτο μισό του 90λέπτου, ο ΑΠΟΕΛ πρόλαβε να παρουσιάσει δύο πρόσωπα. Ενώ μπήκε με ορμή, τουλάχιστον έως το 25λεπτο περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο. Αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, πληρώνοντας ένα εξ αυτών, στην πρώτη τελική εντός στόχου της Καραμπάχ. Η ισοφάριση με την «υποστήριξη» του Μακσίμ Μεντβέτεφ (28΄), όμως, ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και οι γαλαζοκίτρινοι λειτούργησαν αρμονικά στον αγωνιστικό χώρο, βελτιώνοντας παραλλήλως το ποσοστό κατοχής (34%).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι πρώτες χιλιάδες ευρώ από τους ομίλους στο ταμείο

Είπαν και ένα «ευχαριστώ» στο διπλό λάθος στην άμυνα της αντιπάλου, έφεραν τα κάτω-πάνω με τον Λίνους Χαλένιους, δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τους μονομάχους στα αποδυτήρια.

Καρμπόν του πρώτου μέρους το ξεκίνημα της επανάληψης. Δηλαδή; Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε ασύνδετος, δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και μοιραία βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Οι Αζέροι είχαν την υπεροχή, πίεσαν για την ισοφάριση και το γκολ από τον Αΐλτον αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Παρόλο που στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Διαβάστε επίσης: Ζωντανός σε… ρωσική ρουλέτα στο Μπακού ο ΑΠΟΕΛ (vids)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ