aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η εκκαθάριση να γίνει χθες!

ΑΠΟΕΛ: Η εκκαθάριση να γίνει χθες!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Παράταση… ζωής πήρε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στον «ηλεκτρικό» πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος ναι μεν έχει ευθύνες για την εικόνα που παρουσίασαν οι γαλαζοκίτρινοι στα δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, εντούτοις η διοίκηση των πρωταθλητών κρίνει ότι πρώτιστα ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές.

Τα ατομικά και ομαδικά λάθη, η αγωνιστική απειθαρχία και τα αμυντικά κενά απέναντι σε ομάδες πολύ πιο αδύναμες αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης και αποτελούν σημάδια υποτίμησης. Ο ΑΠΟΕΛ το πλήρωσε κόντρα στην Σούντουβα και έφυγε ντροπιασμένος, αν και με την πρόκριση στο χέρι από το Ταλίν με την Φλόρα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ να μετρά αντίστροφα για τους αγώνες με την Χάποελ Μπερ Σεβά για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εν μέσω προβληματισμού και διεργασιών αντιστροφής του κλίματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Oριστικό με Μπαλταζάρ, κοντά σε Βραζιλιάνο επιθετικό

Η απόκτηση επιθετικού που εκκρεμεί είναι σημαντική, όμως δεν είναι η λύση στο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ που έχασε το στοιχείο της πειθαρχημένης ομάδας που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία ποδοσφαιριστών, στον «Αρχάγγελο», που είναι εκτός πλάνων εδώ και καιρό μόνο κακό κάνει σε ολόκληρο το οικοδόμημα. Δεν φταίει ο Βινίσιους και ο Πολιάκοφ που οι Καρλάο και Ταβάρες «έχασαν» από τα μάτια τους τον Πουμ λες και είναι ο Σουάρες στη φάση του δεύτερου γκολ, όμως, όταν καθημερινά στις προπονήσεις πέντε ή και περισσότεροι ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ όχι μόνο δεν αγωνίζονται αλλά ξέρουν ότι θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χάνεται το ομαδικό πνεύμα και δημιουργούνται προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Τα έσοδα ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και ΑΕΚ μέχρι στιγμής στην Ευρώπη

Οι αποδεσμεύεις παικτών θα έχουν οικονομικό κόστος στον ΑΠΟΕΛ. Σαφώς και οι γαλαζοκίτρινοι καθυστερούν το όλο ζήτημα ούτως ώστε να βγουν το λιγότερο δυνατό οικονομικά χαμένοι, όμως η παρουσία «τελειωμένων» ποδοσφαιριστών είναι ζημιογόνα.

Έτσι κι αλλιώς οι λανθασμένες επιλογές, γιατί αυτό όταν ένα χρόνο μετά την απόκτηση τους ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε «μαύρη» λίστα, πληρώνονται. Και ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να πληρώσει χρήματα γι’ αυτό, διαφορετικά θα πληρώνει αγωνιστικό τίμημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ