aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η δύσκολη στιγμή του Σωφρόνη Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ: Η δύσκολη στιγμή του Σωφρόνη Αυγουστή

Αλλιώς ονειρεύονται τον ΑΠΟΕΛ και αλλιώς, τον βλέπουν. Οι φίλοι της ομάδας διαπιστώνουν ότι το σύνολο επιμένει στις αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις, να μη βρίσκει σταθερότητα, να μην έχει διάρκεια, ξοδεύοντας βαθμούς. Χάθηκε ο βαρυσήμαντος στόχος στο Κόνφερενς Λιγκ, την ίδια ώρα που αντλήθηκαν μόλις 8 από τους 15 βαθμούς που διεκδικήθηκαν στο πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, στα πρώτα τρία ματς στο ΓΣΠ ως γηπεδούχος, ο ΑΠΟΕΛ πήρε 2 βαθμούς κι έχασε 7.

Όλα αυτά δημιουργούν επιπρόσθετη πίεση στους ποδοσφαιριστές και πρωτίστως στον Σωφρόνη Αυγουστή. Περνά ζόρικες και αγχωτικές στιγμές. Πιο δύσκολες ενδεχομένως και από αυτές που βίωσε κατά το τελευταίο σκέλος της λήξασας σεζόν. Δεν αντιλέγει κανείς πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και τα αποτελέσματα κρίνονται από λεπτομέρειες, ωστόσο προσμετρούνται πολλοί άλλοι παράγοντες, πριν από κάθε ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο Κύπριος κόουτς γνωρίζει καλά πού ακουμπούν και μέχρι πού φτάνουν οι δικές του ευθύνες. Και αυτές αφορούν τον προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό, την έλλειψη ξεκάθαρων λύσεων στα προβλήματα, την ίδια ώρα που θίγονται θέματα στην ψυχολογική και πνευματική ετοιμασία των παικτών στα ματς. Ενδεχομένως, η διαχείριση σε κάποιους παίκτες να μην είναι η ενδεδειγμένη, με αποτέλεσμα να χαθεί η… επαφή και η προσφορά τους να μην είναι η αναμενόμενη. Σ’ αυτά κυρίως τα θέματα ακουμπά περισσότερο η δική του ευθύνη.

Ο Αυγουστή, εννοείται, ότι δεν ζει σε άλλον πλανήτη. Γνωρίζει τις συνθήκες, την πίεση, το περιβάλλον, τις απαιτήσεις. Ξέρει πως η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε και τον στήριξε στην πρώτη του σεζόν, όταν έχασε το πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, τα δεδομένα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο είναι παντελώς διαφορετικά.

Τι προβλέπει η επόμενη ημέρα, μετά το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΛ και πολύ περισσότερο τη χλομή εμφάνιση; Η επόμενη ημέρα δείχνει πως υπάρχει αξιολόγηση και για τον προπονητή. Και φυσικά θα μετρήσει πώς θα παρουσιαστεί το σύνολο στο αμέσως επόμενο 90λεπτο με αντίπαλο την Καρμιώτισσα.

Η πίεση γίνεται όλο και πιο έντονη. Θα καταφέρει, άραγε, ο Σωφρόνης να βελτιώσει κι ο ίδιος την (προπονητική) εικόνα του; Θα αποδείξει ότι δεν ξεμένει από ιδέες; Θα του βγουν οι σχεδιασμοί και οι επιλογές του;

Μένει να αποδειχθεί αν μέσα από το δυσκολότερο διάστημα στη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, βγει πιο δυνατός και ικανός στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ώστε να το… γυρίσει. Όπως έχουμε επισημάνει ξανά, άπαντες πλέον κρίνονται!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ