aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η διαφορά είναι χαώδης…

ΑΠΟΕΛ: Η διαφορά είναι χαώδης…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει δύο (παντελώς) διαφορετικά πρόσωπα στο πρωτάθλημα. Άλλος είναι στο ΓΣΠ και άλλος μακριά από αυτό, με το προχθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Πάφος FC να αποτυπώνει για άλλη μία φορά την εν λόγω χαώδη διαφορά. Και προφανώς, συνεχίζοντας να… εκπέμπει την ίδια αστάθεια, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να χάσει το τρένο για τον τίτλο.

Πάμε να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις; Σε 11 αγώνες που έδωσε στο στάδιο της πρωτεύουσας, λοιπόν, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με την Ομόνοια (τυπικά φιλοξενούμενος) δεν δέχθηκε ποτέ την ήττα. Συγκεκριμένα, μετρά 8 νίκες και 3 ισοπαλίες. Δηλαδή, από τους 33 βαθμούς που διεκδίκησε, πίστωσε στο ταμείο τους 27. Μακριά από το ΓΣΠ; Σε 10 αγώνες, κέρδισε μόλις 3 φορές, σε 2 έμεινε στην ισοπαλία και σε 5 ηττήθηκε. Από τους 30 βαθμούς που βρίσκονταν στο «τραπέζι», έβαλε στο… πιάτο μόλις τους 11. Τεράστια η απόκλιση, η οποία έρχεται να φωτογραφίσει τις… αλλοπρόσαλλες παρουσίες του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος για αναφορές Τιμούρ: «Δεν είμαστε χειρότεροι, δεν φάγαμε πέντε γκολ»

Σκαλίζοντας λιγάκι περισσότερο το θέμα, προκύπτουν κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Αγωνιζόμενος στο ΓΣΠ, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 24 φορές. Μέσος όρος 2,18 γκολ ανά ματς! Απέτυχε μόλις σε τρεις αναμετρήσεις να σκοράρει, αυτές με αντίπαλο την ΑΕΚ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση (εξήλθε ισάριθμες φορές 0-0). Εξαιρετικές είναι και οι αμυντικές του επιδόσεις. Αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της δικής του εστίας 4 φορές (ούτε μισό γκολ ανά παιχνίδι), διατηρώντας συνάμα το μηδέν παθητικό σε 8 αναμετρήσεις.

Μακριά από το ΓΣΠ, τώρα, παρουσιάζεται αγνώριστος. Με αργή και κακή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς πολλές πάσες, με αδυναμία στην έμπνευση, στη δημιουργία και την πρωτοβουλία, οδηγείται  σε ένα… μοτίβο που δεν τον βγάζει στις πλείστες των περιπτώσεων πουθενά. Κάτι που έρχεται να αποτυπωθεί και στα γκολ (υπέρ-κατά). Σκόραρε μόλις 11 φορές, 1 τέρμα δηλαδή (και κάτι) ανά παιχνίδι και ισάριθμες φορές μάζεψε το… τόπι από το δικό του πλεκτό. Ξέχωρα από τους 19 βαθμούς που έχασε, στα 5 από τα 10 εκτός έδρας ματς δεν παραβίασε την αντίπαλη εστία και σε μόλις 3 δεν επέτρεψε παραβίαση της δικής του.

Όπως αποτυπώνεται στον πίνακα (κάτω δεξιά) έδωσε κατά το 2020 συνολικά 5 παιχνίδια μακριά από το ΓΣΠ και στα 4 εξ αυτών έμεινε «άσφαιρος». Σκόραρε μονάχα στο ματς με αντίπαλο την ουραγό Δόξα (3-0). Ηττήθηκε από την Ανόρθωση (0-1), την ΑΕΚ (0-1), την Πάφος FC (0-2) και εξήλθε ισόπαλος με τον Εθνικό (0-0). Πάει εν ολίγοις από το κακό στο χειρότερο, με την κατάσταση να γίνεται πιο περίπλοκη και προφανώς πολύ πιο «γκρίζα» όσον αφορά στη διατήρηση των σκήπτρων του για 8η διαδοχική σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ