aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑΠΟΕΛ: Η Μπερ Σεβά του Έλληνα Ανέστη και του Μέλικσον!

ΑΠΟΕΛ: Η Μπερ Σεβά του Έλληνα Ανέστη και του Μέλικσον!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Την πρωταθλήτρια Ισραήλ θα βρει στον δρόμο του ο ΑΠΟΕΛ αν η Μπερ Σέβα αποκλειστεί από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ όσον αφορά τον 3ο Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο τον οποίο θα κληθεί νε ξεπεράσει ο ΑΠΟΕΛ αν αποκλείσει την Φλόρα Ταλίν.

Η Χάποελ Μπερ Σεβά είναι από τις δημοφιλέστερες ομάδες της χώρας. Εδρεύει στην πόλη Μπερ Σεβά (201.086 κάτοικοι), η Βηρσαβεέ της Βίβλου, που βρίσκεται στα νότια του Ισραήλ, στην έρημο Νεγκέβ. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα (1975,1976, 2016, 2017, 2018), είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια με 3 σερί τίτλους ενώ έχει κατακτήσει μόλις ένα Κύπελλο (1997).

Ιδρύθηκε την 1η Μαΐου 1949, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ κι εντάσσεται στα αθλητικά σωματεία που δημιουργήθηκαν υπό την αιγίδα της Εργατικής Συνομοσπονδίας για την άθληση και την αναψυχή των εργατών (Χάποελ = εργάτης, στα εβραϊκά).

Η Ευρωπαϊκή της παρουσία…

Παρ’ όλα αυτά στην Ευρώπη κατάφερε παρά τις μόλις 9 παρουσίες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα από το 1976 μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2016-17. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε ισάριθμες φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το προφίλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Μπούντιμιρ

Την σεζόν 2016-17 συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον 3ο Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τον οποίο απέκλεισε και στην συνέχεια τον βρήκε ο ΑΠΟΕΛ στον δρόμο του στους ομίλους της 2ης σε τάξη διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Τα χρώματα, το παρατσούκλι και η έδρα της

Τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το λευκό και τα παρατσούκλια της «Η Υπερηφάνεια της Νεγκέβ», «Καμήλες» (επειδή εδρεύει στην έρημο) και «Τρελοκόκκινοι», λόγω της αφοσίωσης των οπαδών της, που είναι από τους πιο φανατικούς του Ισραήλ. Αγωνίζεται στο γήπεδο «Γιάκοβ Τέρνερ», χωρητικότητας 16.126 θέσεων.

Διαβάστε επίσης: Με τον ηττημένο του Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά ο ΑΠΟΕΛ

Ο γνώριμος του ΑΠΟΕΛ και ο Έλληνας Ανέστη

Ένας γνώριμο του θα βρει στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που αντίπαλος του είναι η Μπερ Σεβά. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάορ Μέλικσον, τον Ισραηλινό με Πολωνικό διαβατήριο ακραίο μεσοεπιθετικό τον οποίο βρήκε στον δρόμο του το καλοκαίρι του 2011 όταν αγωνιζόταν στην Βίσλα Κρακοβίας.

Τότε οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν με 1-0 στην Πολωνία, κέρδισε με 3-1 στην Λευκωσία και προκρίθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μέλικσον να καταγράφει δύο 90λεπτα με την Βίσλα.

Παράλληλα όμως ο ΑΠΟΕΛ αν βρει την Μπερ Σεβά στον δρόμο του θα έχει να αντιμετωπίσει ένα Ελληνόπουλο τον Γιάννη Ανέστη ο οποίος φέτος αποκτήθηκε από την ομάδα του Ισραήλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ