aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η… μπάλα στα πόδια του Σόουζα

ΑΠΟΕΛ: Η… μπάλα στα πόδια του Σόουζα

Η πόρτα του ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένει ανοιχτή για τον Λούκας Σόουζα. Κάτι που έκανε ξεκάθαρο η διοίκηση από την πρώτη κιόλας στιγμή της μετακίνησής του στην Τσιανγκτσούν Γιατάι έναντι 1.000.000 ευρώ. Όποτε (και αν) έκρινε ο Βραζιλιάνος μέσος ότι ήθελε να επιστρέψει και υπήρχαν ασφαλώς οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα ντυνόταν στα γαλαζοκίτρινα.

Ο 31χρονος, λοιπόν, μετά από δύο συναπτά έτη στην Κίνα, διεμήνυσε ότι θέλει να γυρίσει στα γήπεδα της Ευρώπης και, γιατί όχι, να αποτελέσει εκ νέου μέρος του έμψυχου δυναμικού του ΑΠΟΕΛ. Συνδέθηκε με την ομάδα, την οποία αγάπησε και στην οποία αγαπήθηκε, με την οικογένειά του παραλλήλως να αναπολεί τις στιγμές που πέρασε στην Κύπρο.

Παρά το γεγονός πως στη θέση που αγωνίζεται υπάρχει πληρότητα, στην ομάδα της Λευκωσίας θεωρούν ότι μπορεί να χωρέσει στο σύνολο ένας παίκτης της αξίας και της ποιότητας του Σόουζα, υπό έναν όρο. Ποιο; Να απεμπλακεί από τις συμβατικές δεσμεύσεις του με την Τσιανγκτσούν Γιατάι. Στον ΑΠΟΕΛ, βλέπετε, σε καμία περίπτωση δεν προτίθενται να μπουν στη διαδικασία συζητήσεων με τους Κινέζους, βγάζοντας ένα σεβαστό ποσό από το ταμείο για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του. Εάν το πράξει ο Σόουζα, τότε θα ανοίξει αυτομάτως ο δρόμος για να μετακομίσει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» μέχρι τον Μάιο του 2023. Θα πάρει, δηλαδή, διετές συμβόλαιο.

Εν ολίγοις, η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη περιμένει το επόμενο βήμα από τον Βραζιλιάνο άσο ώστε να δράσει. Η… μπάλα είναι στα πόδια του παίκτη και αναμένονται το επόμενο διάστημα εξελίξεις, χωρίς ασφαλώς να αγχώνονται στον ΑΠΟΕΛ και να… κρέμονται από τα χείλη του Σόουζα, όσο καλός ποδοσφαιριστής κι αν είναι.
Όπως προαναφέραμε, ανήκει στην Τσιανγκτσούν Γιατάι, αλλά από τον Απρίλιο αγωνίζεται ως δανεικός στην Γκουοάν Πεκίνου.

Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου, την ίδια ώρα που το συμβόλαιό του με τη Γιατάι εκπνέει τέλος του έτους. Το γεγονός ότι σε λιγότερο από έξι μήνες μένει ελεύθερος ίσως διευκολύνει την προσπάθεια για να μείνει ελεύθερος. Το πρωτάθλημα στη χώρα, σημειώνουμε, επαναρχίζει στις 20 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ