aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η απουσία του Σάβιτς φέρνει το δίδυμο του «Στέλιος Κυριακίδης»

ΑΠΟΕΛ: Η απουσία του Σάβιτς φέρνει το δίδυμο του «Στέλιος Κυριακίδης»

Το πρόβλημα τραυματισμού, που ταλαιπώρησε τον Βινίσιους κατά την προηγούμενη εβδομάδα, υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ να χρησιμοποιήσει τον Βούγιαντιν Σάβιτς στο ματς με τον Ολυμπιακό (1-1). Έτσι, ο Σέρβος θα εκτίσει την ποινή του για τρεις κίτρινες κάρτες στο μεθαυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Πρόκειται σίγουρα για σημαντική απώλεια, καθώς θεωρείται ο πιο σταθερός σέντερ μπακ των γαλαζοκιτρίνων. Είναι χαρακτηριστικό πως στα δύο παιχνίδια που δεν βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, όπως και στο μοναδικό που πέρασε αλλαγή, η ομάδα του γνώρισε μόνο ήττες (Πάφος 0-4, Ολυμπιακός 0-1, Απόλλων 1-2).

Όπως και να έχει, εάν ο Σωφρόνης Αυγουστή διατηρήσει τετράδα στα μετόπισθεν, θα επανέλθει μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες το δίδυμο Βινίσιους-Καρώ. Ουσιαστικά, ο Βραζιλιάνος και ο Κύπριος αγωνίστηκαν σαν ντουέτο μόνο μία φορά και η εμπειρία ήταν απογοητευτική για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Ήταν στην εφιαλτική πρεμιέρα με την Πάφος FC, όταν η ομάδα τους γνώρισε συντριβή με 0-4 στο «Στέλιος Κυριακίδης». Έκτοτε, αγωνίστηκαν βεβαίως μαζί σε τριάδα με τον Σάβιτς πέντε φορές, μα ποτέ ξανά δίχως αυτόν.

Καρώ και Βινίσιους αναμένεται λοιπόν να σηκώσουν βαρύ φορτίο κόντρα στη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος. Σίγουρα, σε περίπτωση που επαληθευτεί ότι όντως θα προτιμηθούν σε τετράδα από τον Αυγουστή, οι γαλαζοκίτρινοι θα περιμένουν πολύ καλύτερη συνεργασία από τους δύο ποδοσφαιριστές σε σχέση με την προηγούμενη (χωρίς ασφαλώς να σημαίνει πως αμφότεροι ήταν οι μόνοι υπαίτιοι της βαριάς ήττας από την Πάφο, αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά εκείνη την ημέρα).

Φυσικά, υπάρχει και δεύτερο σενάριο με λιγότερες πιθανότητες. Να επανέλθει η τριάδα στην άμυνα, κάτι που φέρνει επικρατέστερο τρίτο μέλος τον Πάρη Πολυκάρπου, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με τον Εθνικό στις 18 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια τραυματίστηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά (ήταν στον πάγκο κόντρα στην ΑΕΚ και στο ντέρμπι που διακόπηκε με την Ομόνοια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ