aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η αποκορύφωση μιας σκληρής, γεμάτης αμφισβήτησης πορείας

ΑΠΟΕΛ: Η αποκορύφωση μιας σκληρής, γεμάτης αμφισβήτησης πορείας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Συγκινητικές στιγμές που έσφυζαν από ενθουσιασμό. Σκηνές αφοσίωσης και λατρείας, παρά το γεγονός πως η ψεσινή παρουσία του κόσμου στις κερκίδες δεν είχε τον ίδιο παλμό σε σχέση με προηγούμενες φιέστες. Λίγα περισσότερα από 4.000 εισιτήρια, εξάλλου, διατέθηκαν. Το ξεπέρασαν και αυτό οι πρωταθλητές, όπως εξάλλου έπραξαν καθόλη τη διάρκεια του φετινού μαραθωνίου μέχρι να πιουν νερό από την πηγή. Η μεγάλη, η κοπιώδης, η σκληρή και η γεμάτη αμφισβήτηση πορεία έφτασε χθες βράδυ στην αποκορύφωσή της.

Ο ΑΠΟΕΛ στέφθηκε (και επίσημα) πρωταθλητής για 28η φορά στην ιστορία του, με την απονομή του αστραφτερού τροπαίου. Xαρά, περηφάνια και συγκίνηση έγιναν ένα, αφήνοντας να εκτυλιχθούν στιγμές αφάνταστου μεγαλείου. Ο ΑΠΟΕΛ διατηρήθηκε για έβδομη διαδοχική σεζόν στον ποδοσφαιρικό θρόνο, γράφοντας ιστορία. Καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ανάλογο. Tο νέκταρ της επιτυχίας είχε εντυπωσιακά μεθύσει όλους, με τα συναισθήματα απερίγραπτα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Στο ΓΣΠ ο Μαντούκα, ραντεβού για Καρλάο

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Δεκαπέντε περίπου λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΛ που βρήκε νικητή τον ΑΠΟΕΛ με 4-0, δεκάδες άτομα επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου ώστε να ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατόν την εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο για να πραγματοποιηθεί η απονομή της κούπας. Στο χορτάρι τοποθετήθηκαν φωτορυθμικά και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου στήθηκαν βατήρες από τους οποίους θα εκτοξεύονταν πυροτεχνήματα και κομφετί.

Όταν οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 20:20, χαμήλωσαν τα φώτα στο ΓΣΠ, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα τρόπαια από τη σεζόν 2012-13 έως το 2017-18 πήραν τη θέση τους και το πάρτι άρχισε! Υπό τη συνοδεία των προπονητών, αρχικά τιμήθηκε η ομάδα Κ-17 που στέφθηκε φέτος πρωταθλήτρια και ακολούθως αυτή των Κ-19 που κατέκτησε το νταμπλ, με τους νεαρούς να παραλαμβάνουν το μετάλλιό τους, σήκωσε το τρόπαιο και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το κύριο μέρος της φιέστας πλησίαζε! Τα στελέχη της διοίκησης και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος έπαιρναν θέση στην εξέδρα, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να τους συγχαίρει για την προσφορά τους. Τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν κατακόρυφα, όταν προπονητής και ένας-ένας οι παίκτες άκουγαν το όνομά τους, δίνοντας το «παρών» επί σκηνής, κρατώντας από μία σαμπάνια! Άπαντες αποθεώθηκαν, με τον «θόρυβο» να είναι μεγαλύτερος όταν οι Νούνο Μοράις, Μούσα Αλ Τάαμαρι, Αντόνιο Γιάκολις, Τομάς ντε Βινσέντι και Στάθης Αλωνεύτης έκαναν την εμφάνισή τους.

Διαβάστε επίσης: Φιέστα ΑΠΟΕΛ: Στον έβδομο ουρανό για το 7ο συνεχόμενο (pics & vids)

Τα πάντα πλέον ήταν έτοιμα για την απονομή. «ΑΠΟΕΛ, πρωταθλητής 2018-19», έγραφαν οι ηλεκτρονικές ταμπέλες και λίγο πριν τις 21:00, υπό τον ήχο του «We are the Champions» των θρυλικών Queen και του αείμνηστου Freddy Mercury, έσκασαν τα πρώτα πυροτεχνήματα. Το «τρελό» πάρτι, δηλαδή, άρχιζε. Όταν, δηλαδή, ο κάπτεν Μοράις πήρε το τρόπαιο και το σήκωσε με όλη τη δύναμή του όσο πιο ψηλά μπορούσε, με τον ουρανό της Λευκωσίας να φωτίζεται.

Δεκάδες πυροτεχνήματα έφυγαν, με την κούπα να μαγνητίζει τα βλέμματα και τις σαμπάνιες να μεθούν τους άξιους πρωταθλητές. Ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογράφηση, με τους παίκτες να ξεκινούν τον γύρο του θριάμβου αυτή τη φορά με τα μεγάφωνα να παίζουν τον ύμνο του συλλόγου! Τα συνθήματα στις κερκίδες συνεχίστηκαν για λίγο ακόμη, όπως και τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών, πολλοί από τους οποίους είχαν μαζί τα παιδιά τους. Με μια τελευταία ομαδική φωτογραφία, οι πρωταθλητές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, εισπράττοντας ένα ακόμη χειροκρότημα από τον κόσμο.

Mετά από μια κοπιαστική πορεία, ο ΑΠΟΕΛ έκοψε πανάξια το νήμα του πρωταθλήματος, δίνοντας την ευκαιρία στους απανταχού οπαδούς του να μεθύσουν από χαρά. Παραλλήλως, έδωσε την υπόσχεση πως θα κάνει τα πάντα για να φτάσει την Τετάρτη και στην κατάκτηση του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ