aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η απόφαση του Αυγουστή έχει τη σφραγίδα της πετυχημένης συνταγής

ΑΠΟΕΛ: Η απόφαση του Αυγουστή έχει τη σφραγίδα της πετυχημένης συνταγής

Δεν πρέπει να το πολυσκέφτηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή στην οριστική του απόφαση για την ενίσχυση της δεξιάς πτέρυγας του ΑΠΟΕΛ. Είχε και κάποιες άλλες επιλογές (ενδεχομένως πιο «αλμυρές» οικονομικά και πιο ηχηρά ονόματα), αλλά η απόφαση για τον Ζοάο Πέδρο έχει τη σφραγίδα της πετυχημένης συνταγής. Ο Σωφρόνης ξέρει τον Πέδρο κι ο Πέδρο ξέρει τον Σωφρόνη.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είχε μεγαλύτερο ρίσκο. Γι’ αυτό και ο Κύπριος τεχνικός κατέληξε στον Πορτογάλο που γνωρίζει τα κυπριακά μονοπάτια απ έξω κι ανακατωτά. Για την ακρίβεια, αν αναζητήσεις τον καλύτερο δεξιό οπισθοφύλακα των κυπριακών γηπέδων τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα σταματήσεις στον Ζοάο Πέδρο. Την εξαετία που ήταν στον Απόλλωνα, έπεισε και τους άπιστους Θωμάδες ότι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ο τότε προπονητής των κυανόλευκων που τον επέλεξε για να έρθει στη Λεμεσό, ο Πέδρο Εμάνουελ είχε την φαεινή ιδέα από εξτρέμ να τον κάνει δεξί μπακ κι έτσι δημιουργήθηκε ένας παίκτης που έβαλε τη σφραγίδα του σε ολόκληρη την εξαετία.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους, το καλοκαίρι του 2021, οι κυανόλευκοι τόνιζαν ότι είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής σε ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου με 249 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας δύο κύπελλα Κύπρου, δύο Σούπερ Καπ και πανηγυρίζοντας δύο προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είχαν «μετρήσει», μάλιστα και 106 ασίστ, αριθμός που «αμφισβητήθηκε», αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ο Πορτογάλος είχε συμμετοχή και τελική πάσα σε πολλά, πάρα πολλά γκολ. Δημιουργικός όσο πολύ λίγοι, με μπαλιά – ξυράφι στην αντίπαλη περιοχή και εκτελέσεις στατικών φάσεων που θα μπορούσαν να διδάσκονται σε σεμινάρια.

Με απλά λόγια, κάποια απ’ αυτά τα στοιχεία θέλει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ από τον Πορτογάλο γι’ αυτό και τον απέκτησε. Ναι μεν ο Ζοάο Πέδρο έχει κλείσει τα 35 του χρόνια, αλλά η «τέχνη» σε κάποιους τομείς δεν ξεχνιέται και «παρελαύνει» στα γήπεδα ακόμη κι όταν κάποιοι παίκτες είναι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το γεγονός ότι ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός είναι ετοιμοπόλεμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Οι γαλαζοκίτρινοι τον έχουν περάσει από το μικροσκόπιο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πρόβλημα να μπει στη μάχη. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ακαδέμικα, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα είχε φουλ συμμετοχές και φουλ ενενηντάλεπτα μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Οι γαλαζοκίτρινοι προετοιμάζονται για τον αγώνα κόντρα στον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι. Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι παρόντες στις προπονήσεις, αφού επιστρέφουν κάποιοι από τους νοσούντες με κορωνοϊό και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα έχει μπόλικες επιλογές. Δεν υπολογίζονται, όμως, τα νέα αποκτήματα ο Ζοάο Πέδρο και ο Μπερτ Έσελινκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ