aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «ανηφόρα» του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Η «ανηφόρα» του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι λέξεις «ανασύνταξη» και «αντίδραση», είχαν ειπωθεί πλειστάκις κατά τις τελευταίες εβδομάδες στον ΑΠΟΕΛ. Επί της ουσίας, όμως, η προσδοκώμενη ανάκαμψη δεν ήλθε. Η ομάδα εν ολίγοις δεν συνήλθε αγωνιστικά παρά την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά την περασμένη Κυριακή, κάτι που διατηρεί άπαντες στην «πρίζα» ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας.

Την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ μπήκε σε μια άκρως σημαντική καμπή της σεζόν, η αγωνιστική καθίζηση συνεχίστηκε, ο Ιταλός προπονητής και οι συνεργάτες του δεν βρήκαν τον τρόπο να την εμποδίσουν και αν δεν την ανακόψουν άμεσα, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος της «πτώσης» από την κορυφή της βαθμολογίας. Η βαθμολογική διαφορά από τις δύο ομάδες της Λεμεσού δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Το επικείμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ έχει καθοριστική σημασία. Η νίκη είναι αναγκαία σε αυτό το ζόρικο 90λεπτο ώστε να αντιστραφεί το κλίμα, η ομάδα να πάρει τα πάνω της και να διατηρηθεί σε θέση οδηγού. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει πισωγύρισμα, δύο μόλις στροφές πριν από το τέλος της α΄ φάσης του πρωταθλήματος.

Ο Πάολο Τραμετσάνι και το επιτελείο του, βεβαίως, δεν ζουν σε άλλον κόσμο. Αντλούν τα μηνύματα και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Αντιλαμβάνονται απόλυτα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και προσπαθούν ήδη από χθες να βρουν το «αντίδοτο». Τα είπαν με τους παίκτες και προφανώς θα τα ξαναπούν μέχρι το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Το έργο τους είναι δύσκολο, αλλά αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν. Όπως είχαν πράξει, εξάλλου, προ μηνών και ο ΑΠΟΕΛ «έτρεξε» εννέα διαδοχικές επιτυχίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό τη δυναμική του.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα εμφάνισε αγωνιστικές αρρυθμίες στις προηγούμενες αναμετρήσεις, κατέγραψε σημαντικές βαθμολογικές απώλειες, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα «δώρα» από τους διώκτες της. Αυτό που θα αποσαφηνιστεί μέσα από τις αμέσως επόμενες υποχρεώσεις είναι, λοιπόν, πώς ο Τραμετσάνι και οι συνεργάτες του θα πετύχουν την επιστροφή του συνόλου σε εμφανίσεις αντάξιες των προσδοκιών. Η απόδοση των παικτών δεν τους βοηθά, πάντως, ιδιαίτερα αυτών που αποτελούν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας.  Αρκετοί υποστηρίζουν πως εκτός από το «φρεσκάρισμα» των προσώπων στο αρχικό σχήμα, ίσως η αλλαγή συστήματος να… ρυμουλκήσει αγωνιστικά τον ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι πρώτος μιας σειράς απανωτών ντέρμπι έως το φινάλε και είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες επιβάλλεται να παρουσιάσουν τα ψυχικά τους αποθέματα και να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να βγάλει αντίδραση γιατί το ματς με τους Λαρνακείς είναι πολύ σημαντικό και θα είναι μεγάλη υπόθεση να βγάλουν με επιτυχία οι γαλαζοκίτρινοι από το πρόγραμμα ένα «καυτό» ματς, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση που βρίσκονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ