aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η αναζήτηση άρχισε νωρίς…

ΑΠΟΕΛ: Η αναζήτηση άρχισε νωρίς…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο προγραμματισμός σε μιαν ομάδα δεν σταματά ποτέ. Η κάθε διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της και την ομάδα και ο κάθε προπονητής δεν σταματά να σκέφτεται την επόμενη μέρα. Πόσω μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση, που όλα συνηγορούν πως ΑΠΟΕΛ και Κρίστιανσεν θα πορευτούν και στη νέα σεζόν μαζί.

Εκεί που όλα δείχνουν να υπάρχει πραγματικά θέμα, στον ΑΠΟΕΛ, είναι στο κέντρο της άμυνας. Οι γαλαζοκίτρινοι, μπορεί να είναι «καλυμμένοι», μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου, με τους Μερκή, Αστίθ, Ιωάννου και Γιαμπερέ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο και για τη νέα σεζόν.

Του Αστίθ εκπνέει το συμβόλαιό του και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Ο παίκτης «πατά» τα 34 (5.11.1983) και μοιάζει δύσκολο να του ανανεωθεί το συμβόλαιο, αφού εκτός των άλλων ταλαιπωρείται συχνά με τραυματισμούς. Ο Γιαμπερέ είναι δανεικός και προβληματίζει, αφού δείχνει επιρρεπής στο λάθος και τα λεφτά με τα οποία αμείβεται θεωρούνται και είναι πολλά, σε σχέση με τα όσα έχει προσφέρει.

Οι Μερκής και Ιωάννου, πρόσφατα έκαναν επέκταση στα συμβόλαιά τους και δείχνουν οι μόνες σίγουρες λύσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι λοιπόν, λογικό και αναμενόμενο, τεχνική ηγεσία και τμήμα σκάουτινγκ να ψάχνουν και να «ψάχνονται» για αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις στην καρδιά της άμυνας για τη νέα σεζόν.

Ο Μερκής στα 33 του, δείχνει ώριμος όσο ποτέ προηγουμένως και πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια από τη μέρα που αποκτήθηκε. Ο δε Νικόλας Ιωάννου, αποτελεί την αποκάλυψη, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, από το δεύτερο γύρο της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, μέχρι και σήμερα.

Άλλο τόσο σίγουρο ωστόσο θεωρείται το γεγονός πως ο Κρίστιανσεν θα θέλει στο ρόστερ του έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου Καρλάο. Κι αυτό γιατί όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, η παρουσία τριών τουλάχιστον ισάξιων στόπερ αποτελεί «must», αφού η συγκεκριμένη θέση είναι και νευραλγική και απαιτητική, καθώς μπαίνουν στη μέση και οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες.

Γι’ αυτό και πρέπει να θεωρείται παραπάνω από βέβαιο πως στον ΑΠΟΕΛ θα κινηθούν για την απόκτηση ενός, ίσως και δύο κεντρικών αμυντικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ανάλογα και με την κατάληξη που θα έχουν οι περιπτώσεις των Γιαμπερέ, Αστίθ (επαναλαμβάνουμε πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν), θα κινηθούν ανάλογα και οι έχοντες το πρόσταγμα στον Αρχάγγελο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ