aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η… ανάποδη ανάγνωση της υπόθεσης

ΑΠΟΕΛ: Η… ανάποδη ανάγνωση της υπόθεσης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δικαίως προκάλεσε αρνητική εντύπωση η μόλις μία εκπροσώπηση του ΑΠΟΕΛ στην Εθνική Κύπρου, με την παρουσία του Χρίστου Σιέλη, ο οποίος μάλιστα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Σλοβακία και την Κροατία. Διότι ήταν η ομάδα που στα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε τον κύριο τροφοδότη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Υπάρχει ωστόσο και η ανάποδη ανάγνωση του θέματος.

Από την περασμένη Δευτέρα που αναχώρησαν οι διεθνείς από τις ομάδες τους, ο Αρχάγγελος εξακολουθεί να… σφύζει από ζωή. Οι προπονήσεις παρέμειναν «γεμάτες» από την παρουσία των πλείστων βασικών επιλογών του Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να προσαρμόσει το πρόγραμμα εκγύμνασης αναλόγως των αναγκών της ομάδας.

Πρωτίστως να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές από τα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου των προηγούμενων εβδομάδων. Ακολούθως, να αρχίσει μίνι-προετοιμασία για την καυτή και κρίσιμη συνέχεια μεταξύ 4 και 21 Απριλίου.

Δεκαεφτά ημέρες με παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μέσω των οποίων ο ΑΠΟΕΛ θέλει να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη και πάνω από όλα να βρεθεί στον τελικό.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις πρώτες επιλογές του Ελλαδίτη προπονητή, μόνο οι Εμίλιο Ενσούε (Ισημερινή Γουινέα), Φράνσις Ουζόχου (Νιγηρία) και (το τελευταίο διάστημα) Ανδρέας Κατσαντώνης (Ελπίδες) απουσιάζουν. Από εκεί και πέρα, υποχρεώσεις έχουν και οι Άντχε Νούχιου (Κόσοβο), Σταύρος Γαβριήλ (Ελπίδες) και (φυσικά ο) Σιέλης, ποδοσφαιριστές που αποτελούν κυρίως επιλογές από τον πάγκο.

Εν μέσω διακοπής του πρωταθλήματος λοιπόν, δόθηκε η δυνατότητα στον Πουρσαϊτίδη να δουλέψει με όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές, με στόχο να τους έχει έτοιμους για τη δύσκολη συνέχεια. Φυσικά, πόσο ευεργετικό θα αποδειχτεί το σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο άνευ υποχρεώσεων για τους γαλαζοκίτρινους, θα φανεί στην πράξη.

Το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
5η Αγωνιστική
Κυριακή 4 Απριλίου 2021
Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ
6η Αγωνιστική
Σάββατο 10 Απριλίου 2021
ΑΠΟΕΛ-Παραλίμνι

ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρώτοι αγώνες
Τετάρτη 14 Απριλίου
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
7η Αγωνιστική
Κυριακή 18 Απριλίου 2021
Ερμής-ΑΠΟΕΛ

ΚΥΠΕΛΛΟ
Επαναληπτικοί
Τετάρτη 21 Απριλίου
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ