aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η άμυνα στην κόντρα...

ΑΠΟΕΛ: Η άμυνα στην κόντρα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Όλα καλά και άκρως ευχάριστα τα μηνύματα από την επιθετική παραγωγικότητα (52 γκολ, 2.6 γκολ μ.ο. ανά αγώνα), αλλά και από τη δημιουργία φάσεων στον ΑΠΟΕΛ. Ένας άλλος τομέας που δεν περνά απαρατήρητος είναι η αμυντική συμπεριφορά των γαλαζοκιτρίνων με τα δέκα γκολ παθητικό, τα λιγότερα που δέχθηκε ομάδα φέτος στο πρωτάθλημα.

Παρά την αποχώρηση του Καρλάο, ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε σε έναν ακόμα αγώνα το μηδέν παθητικό, με τους Μερκή, Ιωάννου να τα πηγαίνουν περίφημα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά και τον Κύπρο Χριστοφόρου να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Άλλη μια απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας και η οποία αποδίδει εξαιρετικά. Στους είκοσι μέχρι τώρα αγώνες, ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε σε έντεκα το μηδέν παθητικό, ενώ σε οκτώ από αυτούς δέχτηκε ένα γκολ και σε ένα (αυτόν με τη Δερύνεια!) δύο.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει «δέσιμο» ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, υπό την έννοια πως δεν «υποφέρει» κάποια από τις δύο γραμμές και να χρειάζεται η άλλη να τραβά περισσότερο κουπί.

Βέβαια, τα δύσκολα είναι μπροστά και όπου να ‘ναι, τόσο η άμυνα όσο και η επίθεση των γαλαζοκιτρίνων θα κληθούν να δώσουν ακόμα πιο πειστικές απαντήσεις. Προς το παρόν πάντως, τα κατορθώματα σε άμυνα και επίθεση κλέβουν την παράσταση.

Πάντως, η εμφάνισή του κάθε άλλο παρά στο ντούκου πέρασε. Ο Κύπρος Χριστοφόρου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και είχε αρκετά καλή απόδοση. Ο νεαρός αμυντικός κάλυψε με επιτυχία τη θέση του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκε μπροστά για να βοηθήσει (και) επιθετικά.

Χαρακτηριστικό ήταν εξάλλου και το σχόλιο του Κρίστιανσεν για τον νεαρό, μετά τον αγώνα. Ο Χριστοφόρου με την εμφάνισή του έδειξε πως ο προπονητής του μπορεί πλέον να υπολογίζει και σ’ αυτόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ