aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: H συγκυρία κι η συνταγή για το… μισό πρωτάθλημα

ΑΠΟΕΛ: H συγκυρία κι η συνταγή για το… μισό πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την επόμενη ημέρα της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, στον ΑΠΟΕΛ έβαλαν την μπάλα κάτω. Χωρίς φανφάρες και βαρύγδουπες δηλώσεις, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σκληρά για τη σημερινή κρίσιμη μάχη στη Λάρνακα, έχοντας απόλυτο σεβασμό στην ΑΕΚ. Το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν πέφτει σε μια χρονική συγκυρία που η νίκη θα ισοδυναμεί με εφαλτήριο τίτλου. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην κορυφή με «αέρα» τεσσάρων βαθμών και έχει την ευκαιρία να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! 

Οι πρωταθλητές δεν υπερτιμούν σε καμία περίπτωση την αντίπαλο, επειδή δεν κατάφεραν να της επιβληθούν στις έξι φορές που την αντιμετώπισαν κατά την τρέχουσα σεζόν. Δεν πρόκειται να κλειστούν στην άμυνα προσδοκώντας σε αντεπιθέσεις. Θα ψάξουν με μανία να «ανιχνεύσουν» τον τρόπο για να επιβάλουν τους δικούς τους «νόμους», παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, έχοντας ταυτόχρονα μεγάλη προσοχή στις μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Γιατί σε αυτό το σκέλος, παρατηρήθηκαν τα περισσότερα αβίαστα λάθη σε προηγούμενα 90λεπτα με την ΑΕΚ.

Το ζήτημα για τον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, είναι να καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας τη δυναμική ώθηση που επιβάλλει το σημερινό παιγνίδι. Να αγωνισθούν με ένταση. Σε τέτοιας υφής ματς, όπως μας έχει αποδείξει και η Ιστορία, σημαντικός παράγοντας είναι η καρδιά και το πάθος που θα επιδείξει η κάθε ομάδα στο γήπεδο. Και οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ καλούνται να δείξουν την αξία τους. Είναι αποφασισμένοι όσο ποτέ να φτάσουν στον ιστορικό έβδομο διαδοχικό τίτλο και, αναμφίβολα, το ντέρμπι στο Αρένα προσφέρεται για να αποδείξουν πως έχουν αστείρευτες δυνάμεις για την υλοποίηση του στόχου.

Ο Μπόι Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και σε ρόλο μπακ-χαφ οι Αντόνιο Γιάκολις, Καζού. Την αμυντική τριάδα θα αποτελούν οι Πραξιτέλης Βούρος, Νικόλας Ιωάννου και ένας εκ των Καρλάο, Γιώργου Μερκή. Σε ρόλο κεντρικών χαφ θα δούμε τους Νούνο Μοράις, Λούκας Σόουζα. Από εκεί και πέρα, στη γραμμή κρούσης αναμένεται να πάρουν θέση μάχης οι Μούσα Αλ Τάαμαρι και Λέο Νατέλ, με την άλλη θέση να διεκδικούν τρεις παίκτες. Οι δύο επιτελικοί μέσοι Γκάγιας Ζαχίντ, Τόμας ντε Βινσέντι και ο φορ περιοχής Ρομάν Μπέζιακ.

Ο Πάολο Τραμετσάνι, πάντως, είχε ευχάριστο πονοκέφαλο για την επιλογή της ενδεκάδας καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην του Σάββα Γκέντσογλου, είναι διαθέσιμοι για το μεγάλο σημερινό παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ