aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: H περίοδος χάριτος αρχίζει να εκπνέει

ΑΠΟΕΛ: H περίοδος χάριτος αρχίζει να εκπνέει

Ο ΑΠΟΕΛ, με όλα τα προβλήματα με τα οποία παρατάχθηκε στα παιχνίδια με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο, έβγαλε γενικώς αντίδραση, παρουσιάστηκε πιο δημιουργικός και απαιτητικός στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας αν μη τι άλλο σημεία ανάκαμψης. Παρά το γεγονός ότι στις λεπτομέρειες χάθηκαν βαθμοί και μοιραία δεν κέρδισε θέσεις στη βαθμολογία, ο Κύπριος προπονητής και οι συνεργάτες του «αγόρασαν» επιπλέον χρόνο δουλειάς, με τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων να έρχεται την καταλληλότερη στιγμή.

Μετά το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ένα αποτέλεσμα που με βάση το τι έδωσε ο ΑΠΟΕΛ κρίθηκε στην ομάδα άδικο, ο 44χρονος κόουτς, για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε, είχε ικανοποιητικό χρόνο για να εργαστεί όπως ήθελε και, πρωτίστως, χωρίς την παραμικρή πίεση. Οι επιστροφές παικτών και η δουλειά που έγινε γεννούν την προσδοκία ότι η βελτίωση θα είναι ακόμα πιο ορατή, με τα αποτελέσματα να συνοδεύουν το στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Αυγουστή. Εντός και εκτός έδρας, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Η αλήθεια είναι πως μόνο το καλό ποδόσφαιρο μπορεί να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην πολυπόθητη αλλαγή επιπέδου. Συνεπώς, παρά την ήττα από την Ανόρθωση, άπαντες στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» διατήρησαν θετική σκέψη και αισιοδοξία. Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, σημειώνοντας πως η σεζόν ουσιαστικά τώρα αρχίζει, αισιοδοξώντας ότι το σύνολο θα βρει τον δρόμο του. Στην ομάδα, βλέπετε, προσμετρούν και το γεγονός πως η διακοπή… φέρνει την επιστροφή του Ντε Βινσέντι και παραλλήλως τον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας των Σκουφέτ, Εφραίμ, Ντιαβαρά.

Στο πρόγραμμα, τα αμέσως επόμενα ματς έχουν τον Εθνικό να έρχεται στο ΓΣΠ, την αποστολή στη Λεμεσό απέναντι στον Άρη και τη Δόξα στο Μακάρειο Στάδιο, πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Τώρα θα αποδειχτεί, δηλαδή, αν ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να γίνει ξανά ανταγωνιστικός. Τα τρία πρώτα παιχνίδια έχουν ξεχωριστή σημασία. Όχι κάθε ματς ξεχωριστά. Όλα μαζί. Οι 9 βαθμοί μπορούν να αλλάξουν όντως επίπεδο τον ΑΠΟΕΛ. Οι 7 βαθμοί δεν θα είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη. Από 7 και κάτω όμως θα είναι άλλο ένα πισωγύρισμα.

Ο Αυγουστή, χρόνια στο κουρμπέτι, προφανώς και αντιλαμβάνεται ότι πλέον η περίοδος χάριτος αρχίζει να εκπνέει. Θέλει η ομάδα του να πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΛ (9η αγωνιστική) αν είναι δυνατό χωρίς απώλειες βαθμών προκειμένου να μη χάσει την επαφή από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να «ροκανίσει» τη διαφορά από την κορυφή, εκμεταλλευόμενη τυχόν στραβοπατήματα των αντιπάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ