aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: H μεγάλη «αρπαγή» και οι «βόμβες» μεγατόνων!

ΑΠΟΕΛ: H μεγάλη «αρπαγή» και οι «βόμβες» μεγατόνων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αμάν διπλό «χτύπημα» ο ΑΠΟΕΛ! Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έμειναν μόνο στον Γκιόργκι Κβιλιτάια αλλά προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας και με τον Τορνίκε Οκριασβίλι. Οι δύο Γεωργιανοί, που αγωνίζονταν στην Ανόρθωση, θα φοράνε τα γαλαζοκίτρινα του ΑΠΟΕΛ για τα επόμενα τρία χρόνια. Για τον Κβιλιτάια ήταν γνωστό ότι θα ντυνόταν στα γαλαζοκίτρινα, όχι όμως και για τον Οκριασβίλι που είχε συμφωνήσει με την Ομόνοια και απέμεναν οι υπογραφές. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ έκανε τη μεγάλη «αρπαγή» και απέσπασε την υπογραφή του. Δυο σπουδαίες μετεγγραφικές κινήσεις, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ενισχύουν σημαντικά την ομάδα του Πουρσαϊτίδη.

Ο ΑΠΟΕΛ στις ανακοινώσεις του, αφού ενημέρωσε για την χρονική διάρκεια του συμβολαίου τους, που είναι τριετής, καλωσόρισε τους δύο ποδοσφαιριστές «στη μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου» και τους ευχήθηκε «να πανηγυρίσουν τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες με τη γαλαζοκίτρινη ασπίδα στο στήθος».

Την ολοκλήρωση άλλων δύο μετεγγραφών του «στυλ» Γκιόργκι Κβιλιτάια και Τορνίκε Οκριασβίλι σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο ΑΠΟΕΛ πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Επομένως, μέσα στον τρέχοντα μήνα, το πιο πιθανόν είναι πως θα «σκάσουν» και άλλες ηχηρές κινήσεις, οι οποίες θα προσθέσουν μεγάλες δόσεις ποιότητας στο έμψυχο δυναμικό.

Εν ολίγοις, το χθεσινό φιρμάνι για την απόκτηση των διεθνών Γεωργιανών αποτελεί την αρχή από μία σειρά εμβολιασμών του ρόστερ με παίκτες εγνωσμένης αγωνιστικής αξίας, κάτι που θα συμβάλει -σε πρώτη φάση- στη δημιουργία ισχυρού κορμού για την επόμενη σεζόν, προκαλώντας αυτομάτως τον ενθουσιασμό στις τάξεις των (απογοητευμένων) φίλων του ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια αποκτήθηκε από τη Γάνδη και το συμβόλαιό του, χρονικής διάρκειας τριών ετών, τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Εννοείται πως πρόκειται για «δυνατή» επιλογή στην επίθεση, μία γραμμή που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια από την έλλειψη παικτών που θα έκαναν τη διαφορά. Ο Οκριασβίλι είχε μείνει ελεύθερος από την Ανόρθωση και έψαχνε τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Τελικά τον βρήκε στον ΑΠΟΕΛ, παρόλο που βρέθηκε μία ανάσα από την Ομόνοια. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός με άψογη τεχνική κατάρτιση, είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Οκριασβίλι: Η διαφωνία, οι αναπάντητες και το τηλεφώνημα Κικλάντζε στον «Πούρσα»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει ενημερώσει επισταμένως τη διοίκηση και από κοινού δρομολογούν τις επόμενες ενέργειες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν, ωστόσο είναι ιδιαίτερες και σαφώς δύσκολες. Για παράδειγμα, ο Μουρτάζ Νταουσβίλι διατηρεί συμβόλαιο με την Ανόρθωση. Ο Γεωργιανός χαφ μπορεί να έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αναζητεί ο Ελλαδίτης προπονητής για τη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά γνωρίζει ότι το εν λόγω… μονοπάτι ενδεχομένως να οδηγήσει σε αδιέξοδο ένεκα «Κυρίας». Στο παρόν στάδιο, ξέχωρα από την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, γίνεται ξεκαθάρισμα όσον αφορά στις… γκρίζες ζώνες παικτών που ενδιαφέρουν και, ακολούθως, αποστέλλονται προτάσεις. Απαιτείται μελέτη και υπομονή ώστε να καταστούν εφικτές συμφωνίες με εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ