aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: H απαίτηση του Τραμετσάνι για το ντέρμπι στο Τσίρειο

ΑΠΟΕΛ: H απαίτηση του Τραμετσάνι για το ντέρμπι στο Τσίρειο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για τον ΑΠΟΕΛ, οι αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα είχαν πάντα ξεχωριστή σημασία, ιδιαίτερα μέσα στο Τσίρειο. Η κυριακάτικη ωστόσο έχει πολλά από τα στοιχεία ενός «τελικού» για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι. Δεν μέτρησε «τρίποντο» στα πλέι οφ και μοιραία υπολείπεται δύο βαθμών από τον μεγάλο αντίπαλο για το πρωτάθλημα, κάτι που «γέννησε» γκρίνια και προκάλεσε προβληματισμό. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως η νίκη είναι μίας επιλογής, με τους γαλαζοκίτρινους να προετοιμάζονται εντατικά ώστε να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών και να τεθούν εκ νέου σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, εννοείται πως ο Ιταλός προπονητής και οι παίκτες του θα πρέπει να πάνε στο στάδιο της Λεμεσού έχοντας προετοιμαστεί καταλλήλως για όλα τα ενδεχόμενα. Πρώτα απ’ όλα να έχουν στο μυαλό τους ότι θα βρεθούν στην έδρα του αντιπάλου, ο οποίος θα δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που καλούνται να κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι και αν παραταχθούν με τη σωστή νοοτροπία, τότε θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και το πλάνο τους στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Tα αποτελέσματα του Απόλλων – ΑΠΟΕΛ με τον Νικολάου διαιτητή

Ο ΑΠΟΕΛ, όποτε έδωσε υψηλό τέμπο στα παιχνίδια του, στις πλείστες φορές κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου, ιδιαίτερα σε ανοιχτό γήπεδο. Βλέπετε, στο ρόστερ υπάρχουν ταχύτατοι ακραίοι επιθετικοί, ενώ οι μπακ ανεβαίνουν δίνοντας επιλογές.

Ο Πάολο Τραμετσάνι ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του δεν πρέπει να δώσει πολλά δικαιώματα στον Απόλλωνα ώστε να απειλήσει. Οι πρωτευουσιάνοι επιβάλλεται να ελέγξουν τον ρυθμό και αν βγάλουν τα τρεξίματα που μπορούν, τότε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να δοκιμάσουν τα ρεφλέξ του Μπρούνο Βάλε. Ο Ιταλός προπονητής θέλει το δυνατό ξεκίνημα, γιατί ένα γρήγορο γκολ θα διαμορφώσει διαφορετικές συνθήκες σε ό,τι αφορά την προσέγγιση του αγώνα από τον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τρεις στις ένδεκα!

Είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές να συζητούν για το επικείμενο ντέρμπι, ξέροντας πως θα κρίνει αρκετά για τη μετέπειτα πορεία. Θυμούνται πολύ καλά την πίεση που άσκησαν στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, τη δύναμη και το πάθος από το πρώτο λεπτό, φτάνοντας ισάριθμες φορές στη νίκη, κάτι που θα πράξουν και την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ