aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Ντολ

ΑΠΟΕΛ: Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Ντολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ, τα… έριξε στους ποδοσφαιριστές του για την προβληματική εμφάνιση απέναντι στη Δόξα, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη μάχη με την Καραμπάχ. Δεν είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται και μάλιστα δημοσίως πως αδυνατεί να εξηγήσει το γιατί δεν βγάζουν σε συνθήκες ματς αυτά που αποτυπώνουν στις προπονήσεις, γεννώντας αυτομάτως επιπλέον ερωτηματικά για τη μετέπειτα πορεία πλεύσης. Θα επανακτήσει ο ΑΠΟΕΛ τη χαμένη αγωνιστική ταυτότητά του; Θα επανακτήσει τις αγωνιστικές ισορροπίες του; Θα βρει γιατρειά ο ασθενής και θα συνέλθει πλήρως; Αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

Προφανώς είναι δουλειά του Γερμανού να καταλάβει τι ακριβώς φταίει και να αλλάξει την εικόνα. Από την άλλη, όμως, καλούνται κι οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί υποπίπτουν σε λάθη, χαρίζουν με ευκολία την μπάλα στον αντίπαλο και κατά διαστήματα δεν κάνουν τα βασικά. Ο Τόμας Ντολ για να τα έχει με τους παίκτες, πάει να πει πως όντως δυσκολεύεται να τους αναγνωρίσει, οπότε καλούνται άπαντες να βάλουν κάτω το κεφάλι, να συζητήσουν, να ζητήσουν συγγνώμη στον κόσμο, δίνοντας στη συνέχεια πειστικές απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Η μετεγγραφική ανισορροπία και τα… κομμένα φτερά

Δεν είναι θέμα νοοτροπίας ή προπόνησης, αλλά μάλλον θέμα ψυχολογίας. Επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, χάνεται η αυτοπεποίθηση και τους παίρνει από κάτω. Μιλάμε για τους ίδιους παίκτες που απέδειξαν προσφάτως ότι είναι καλού επιπέδου. Οφείλουν να βγουν μπροστά, να βγάλουν προσωπικότητα και ο ΑΠΟΕΛ, εν τέλει, να ξαναβρεί τις αισθήσεις του!

Όσοι πιστεύουν πως εάν αποχωρήσει ο Γερμανός προπονητής θα επιστρέψει η «κανονικότητα» στην ομάδα, μάλλον παρακολουθούν άλλο έργο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, να ρολάρει το σύνολο για ορισμένα παιχνίδια και στη συνέχεια πάλι τα ίδια. Εδώ και χρόνια, εξάλλου, αυτό γίνεται. Το πρόβλημα στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι ο προπονητής του, αλλά η τεράστια πίεση που ασκείται προς όλους, δημιουργώντας συνεχώς νέα θέματα. Σε κάθε χλομή εμφάνιση καλλιεργείται κλίμα αβεβαιότητας προς τον εκάστοτε τεχνικό, πιστεύοντας αρκετοί ότι ένας άλλος θα τα είχε κάνει καλύτερα. Ας γίνονται ψηφοφορίες στα social media για την ιδανικότερη ενδεκάδα και πάει λέγοντας, να τελειώνουμε…

Διαβάστε επίσης: Τάαμαρι: «Είμαι άτρωτος, μ’ ακούς; Δεν θα αθετήσω την υπόσχεσή μου»

Ο κόουτς στον ΑΠΟΕΛ πρέπει συνέχεια να κερδίζει ώστε να μπορεί να παραμείνει στη θέση του, πράγμα που απλά δεν γίνεται. Είναι πανεύκολο να διώξεις τον Ντολ. Το δύσκολο είναι να στηρίζεις έναν προπονητή, να καταλάβεις τη λογική του και να σέβεσαι τη δυσκολία της δουλειάς του. Και δεν υπάρχει κανένας κόουτς που κερδίζει συνέχεια, αποδίδοντας μάλιστα το σύνολο που παρουσιάζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός θα έφταιγε αν η ομάδα που παρουσίασε -μετά το εκτεταμένο rotation- έμπαινε στο γήπεδο κι έχανε με κατεβασμένα τα χέρια. Τότε όντως θα έπρεπε να απολογηθεί και να εξηγήσει τις επιλογές του – αλλά δεν συνέβη προχθές τίποτα τέτοιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ