ΑΠΟΕΛ: Γύρω, γύρω όλοι και στη μέση ο Μούσα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τη μια έφταιγε η απουσία κλασικού φορ, την άλλη είχε να κάνει με το ντεφορμάρισμα του Ντε Βινσέντι ή την εξουδετέρωση του Ζαχίντ, με αποτέλεσμα να μην περνούν κάθετες μπαλιές. Εσχάτως, προέκυψε και θέμα με τον Αλ Τάαμαρι…

Είχε δεν είχε ο ΑΠΟΕΛ, με τις εμφανίσεις του, αλλά κυρίως με τα αποτελέσματα, στους αγώνες με Αλκή και Πάφο επανέφερε στην επικαιρότητα το: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» που τραγουδά ο Νίκος Παπάζογλου! Για την αδυναμία που παρουσιάζει να φτάσει στο γκολ ο λόγος και τα βασανιστικά ερωτηματικά που επιστρέφουν. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται κατά κόρον στους αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες που παίζουν με (πολύ) κλειστή άμυνα λέει σίγουρα πολλά.

Για το φαινόμενο έχουν εκφραστεί πάμπολλες απόψεις. Τη μια έφταιγε η απουσία κλασικού σέντερ φορ. Την άλλη είχε να κάνει με την απουσία ή το ντεφορμάρισμα του Ντε Βινσέντι, την εξουδετέρωση του Ζαχίντ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει κάθετες μπαλιές και πάει λέγοντας. Εσχάτως (στον αγώνα με την Πάφο) μας προέκυψε και θέμα με τον Αλ Τάαμαρι, καθότι ο Ιορδανός δεν μπόρεσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή της παφιακής ομάδας, με τον ΑΠΟΕΛ να καταφεύγει στη λύση «καμινάδες» που επίσης δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως με τον Αλ Τάαμαρι στην ενδεκάδα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ιορδανός «ξεκλείδωσε» τις αντίπαλες άμυνες είτε σκοράροντας, είτε κερδίζοντας πέναλτι. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να συμβαίνει εσαεί και σε κάθε αγώνα, γι’ αυτό και οι γαλαζοκίτρινοι όφειλαν να έχουν τις «απαντήσεις». Ο Αλ Τάαμαρι σαφώς και αποτελεί μια «ισχυρη» λύση στην υπόθεση γκολ, όμως, εκεί και όταν τα πράγματα ζορίζουν θα πρέπει να υπάρχει «plan B» και «plan C». Με πιο απλά λόγια οι λύσεις θα πρέπει να έρθουν είτε από τον πάγκο και τον Πάολο Τραμετσάνι, είτε από άλλους παίκτες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Έχει γίνει κακή συνήθεια στον ΑΠΟΕΛ στη φετινή περίοδο να μην μπορεί να βρει τις λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες. Λίγο πολύ το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο αυριανό παιχνίδι με το Παραλίμνι, αλλά και σε κάποια παιχνίδια των πλέι οφ. Ο Τραμετσάνι που έχει το γενικό πρόσταγμα (έστω κι αν δεν θα βρίσκεται στον πάγκο αύριο) βρίσκεται τετ α τετ με έναν ακόμα γρίφο του οποίου καλείται να βρει τη λύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ