aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Γκολ… copy-paste

ΑΠΟΕΛ: Γκολ… copy-paste

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Κάτι που ισχύει στον υπέρτατο (μάλιστα) βαθμό όσον αφορά στα φετινά γκολ που σημείωσε ο Λάσα Ντβάλι. Ο ύψους 1 μέτρου και 91 εκατοστών στόπερ του ΑΠΟΕΛ, πέτυχε στο πρόσφατο παιχνίδι άλλο ένα «ολόχρυσο» γκολ, εκμεταλλευόμενος και το εκτόπισμά του.

Μετά από διαγώνια εκτέλεση φάουλ, κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Ήταν το τέταρτο τέρμα για τον Γεωργιανό άσο στη τρέχουσα σεζόν, κάτι που αποτελεί προσωπική επίδοση, θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά. Ποτέ προηγουμένως και σε καμία άλλη ομάδα που αγωνίστηκε, δεν συνδέθηκε τόσες φορές με το αντίπαλο πλεκτό!

Πώς πέτυχε τα άλλα τρία γκολ; Είχε σκοράρει το πρώτο από τα τέσσερα τέρματα στη νίκη επί της Ομόνοιας στις 27 Νοεμβρίου 2022 (4-0, 12η αγωνιστική). Μετά από εκτέλεση φάουλ στο 45’+1, με πλασέ στην κίνηση κάρφωσε το τόπι στα δίχτυα, ανοίγοντας με εντυπωσιακό τρόπο το χορό των τερμάτων. Στις 19 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, είχε σκοράρει απέναντι στη Δόξα (24η αγωνιστική), ωστόσο η ομάδα του έμεινε στο 1-1.

Το γκολ προήλθε ξανά μετά από φάουλ, με τον Ντβάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μέσα στο ΓΣΠ. Στην 7η αγωνιστική των πλέι οφ και πιο συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου, ο Γεωργιανός ξαναχτύπησε με τον ίδιο τρόπο, τερματίζοντας παραλλήλως ένα σερί τριών και βάλε 90λέπτων του ΑΠΟΕΛ, χωρίς τέρμα. Εκτέλεση εκ νέου στατιστικής φάσης και με κεφαλιά, ο Γεωργιανός άσος παραβίασε την εστία της Πάφος FC, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι στατικές φάσεις είναι κομμάτι που δουλεύεται αρκετά στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό να είναι εξ αυτών που έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Οι μπαλιές που σκάνε στο αντίπαλο κουτί, έχουν ως στόχο τον Ντβάλι, ο οποίος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ κι άλλες φορές. Ο τέως παίκτης της Φερεντσβάρος αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον ΑΠΟΕΛ, αφού εκτός από τα γκολ, στα πλείστα ματς έδωσε υπερπολύτιμες λύσεις στην ανασταλτική γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ