aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Γκιόρτσε Πέτροφ: Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη και πρώτα χαμόγελα (vid)

ΑΠΟΕΛ – Γκιόρτσε Πέτροφ: Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη και πρώτα χαμόγελα (vid)

Τρίτη και… φαρμακερή για τον ΑΠΟΕΛ επί βουλγάρικου εδάφους. Οι γαλαζοκίτρινοι μετά τις «λευκές» ισοπαλίες με Μπότεφ Βράτσα και ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας επικράτησαν στο τρίτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στη βαλκανική χώρα με 2-0 της ΦΚ Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ.

Σκόρερ για την ομάδα του Αυγουστή οι Άντον Μάγκλιτσα (41’) και Εντονγκαλά (87’). Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη και πρώτα χαμόγελα για την ομάδα της Λευκωσίας που εμφανίστηκε πιο απαιτητική σε σχέση με τα προηγούμενα δύο φιλικά, εντούτοις σαφέστατα χρειάζεται ακόμα βελτίωση και πρόοδο σε όλους του τομείς, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος για τις επίσημες υποχρεώσεις.

Ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων έκαναν οι Κρέσπο, Μούγιανιτς και Σούσιτς. Ο τελευταίος πέρασε ως αλλαγή αντί του Τσεπάκ στο 60’ της φιλικής αναμέτρησης με την ΦΚ Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ στη Βουλγαρία και στο 73’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη!

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ανέτρεψε αντίπαλο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα, όχι για τη βιαιότητα του φάουλ, αλλά γιατί ήταν τελευταίος ποδοσφαιριστής και ο διαιτητής προφανώς έκρινε πως απέτρεψε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος από τους Σκοπιανούς. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ δεν ολοκλήρωσε με 10 παίκτες τον αγώνα, καθώς κατόπιν συμφωνίας εισήλθε στο γήπεδο ο Γουίλερ, ο οποίος πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το τελικό 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ διαμόρφωσε ο Εντονγκαλά με κεφαλιά στο 87’. Ο Μάριος Ηλία πάσαρε ωραία και έξυπνα στον Γαβριήλ, ο οποίος ψύχραιμα σήκωσε το κεφάλι και σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον Εντονγκαλά.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή χρησιμοποίησε συνολικά 23 ποδοσφαιριστές. Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ θα προπονηθεί για τελευταία φορά στη Βουλγαρία την Παρασκευή και το Σάββατο θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς (46′ Χριστοδούλου), Τσεπάκ (60′ Σούσιτς, 73′ Γουίλερ, 81′ Βρόντης), Καρώ (60′ Πολυκάρπου), Κρέσπο (46′ Έσελινγκ), Γουίλερ (60′ Γαβριήλ), Θεοδώρου (60′ Εντονγκαλά), Σόουζα (60′ Σατσιάς), Σαρφό (60′ Νταουσβίλι), Εφραίμ (60′ Ντιαβαρά), Ντάλσιο (60′ Μούγιανιτς), Μάγκλιτσα (46′ Μ. Ηλία).

Η ιστοσελίδα μας, σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, καθώς οι εμφανίσεις των δύο ομάδων δεν ξεχώριζαν. Με κόκκινα οι Σκοπιανοί με πορτοκαλί φανέλες ο ΑΠΟΕΛ. Πήγαν στα αποδυτήρια οι Σκοπιανοί και φόρεσαν κιτρινόμαυρες φανέλες.

1′ Έναρξη αγώνα.

4′ Κακή αντίδραση του Κρέσπο, μακρινό σουτ των Σκοπιανών ο Μπέλετς απέκρουσε εύκολα.

6′ Σέντρα του Γουίλερ από μακριά, κεφαλιά του Μάγκλιτσα με το πίσω μέρος του κεφαλιού, αδύνατη η μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

13′ Καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Σαρφό έδωσε στον Μάγκλιτσα, αυτός πάσαρε στον Θεοδώρου, ο οποίος σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

14′ Aπαντά στις ευκαιρίες η Γκιόρτσε Πέτροφ, κεφαλιά του Σκεντέρι η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

15′ Γουίλερ και Εφραίμ συνεργάστηκαν όμορφα, η κεφαλιά του Μάγκλιτσα δεν ήταν καλή.

19′ Αψιμαχία ανάμεσα σε Λέμος και Τσεπάκ, τιμωρήθηκαν με κίτρινη αμφότεροι.

30′ O AΠΟΕΛ έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα.

30′ Μικροπρόβλημα τραυματισμού για τον Σόουζα, συνεχίζει για την ώρα.

41′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μάγκλιτσα! Σέντρα ακριβείας του Εφραίμ, ωραία κεφαλιά του Κροάτη και πρώτο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

——

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Χριστοδούλου, Έσελινγκ και Μάριος Ηλίας στις θέσεις των Μπέλετς, Κρέσπο και Μάγκλιτσα.

48′ Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ, ο Εφραίμ έκανε ωραίο συρτό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

55′ O ΑΠΟΕΛ οπισθοχώρησε, οι Σκοπιανοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο.

60′ Μαζεμένες αλλαγές από τον Σωφρόνη Αυγουστή με τους Σατσιάς, Μούγιανιτς, Γαβριήλ, Νταουσβίλι, Εντογκαλά, Σούσιτς και Ντιαβαρά να εισέρχονται στο γήπεδο. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τους Σούσιτς και Μούγιανιτς.

73′ Aπευθείας κόκκινη στον Σούσιτς για φάουλ, ενώ ήταν τελευταίος ποδοσφαιριστής στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Δεν θα παίξει με δέκα παίκτες ο ΑΠΟΕΛ, καθώς οι δύο ομάδες συμφώνησαν και επέστρεψε στο γήπεδο ο Γουίλερ.

85′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Σκοπιανό τερματοφύλακα να αποκρούει ισάριθμα σουτ των Μούγιανιτς και Μάριου Ηλία, μετά την προσπάθεια του Εντονγκαλά από δεξιά.

87′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ, 2-0 με τον Εντονγκαλά! Ο Μάριος Ηλία πάσαρε ωραία και έξυπνα στον Γαβριήλ, ο οποίος ψύχραιμα σήκωσε το κεφάλι και σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον Εντονγκαλά.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ