aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για το 5ο θαύμα και τα €30.000.000

ΑΠΟΕΛ: Για το 5ο θαύμα και τα €30.000.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ)

Στην πιο πολυπολιτισμική πόλη της Ευρώπης και έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως ο ΑΠΟΕΛ θέλει να ζήσει το όνειρό του. Στο Άμστερνταμ με τα γραφικά κανάλια, τις πολύχρωμες τουλίπες, την πανέμορφη αρχιτεκτονική, τα χιλιάδες ποδήλατα, το φημισμένο Red Light District και τα διάσημα coffee shop οι πρωταθλητές Κύπρου θα επιδιώξουν κόντρα στον φημισμένο Άγιαξ να «κουφάνουν» την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Σόουζα: «Αν έχεις… βράχο τον Θεό, ποιος (Άγιαξ) να σταθεί απέναντι σου;»

Το 2009 απέναντι στην Κοπεγχάγη, το 2011 με αντίπαλο τη Βίσλα, το 2014 σε βάρος της Άαλμποργκ και το 2017 επί της Σλάβια Πράγας οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν τον άθλο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπόδιο αυτή τη φορά είναι πολύ υψηλότερο για τον ΑΠΟΕΛ, όμως κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Η απόδοσή των παικτών του Τόμας Ντολ απέναντι στον πρωταθλητή Ολλανδίας και το ισόπαλο 0-0 της Λευκωσίας δίνουν ελπίδα, έστω και αν αντίπαλος είναι η ομάδα που πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους και στα τελευταία 31 εντός έδρας παιχνίδια ηττήθηκε μόλις δύο φορές.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα και στην πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα από 55.000 «Εβραίους»

Ο ΑΠΟΕΛ εξασφαλίζει πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη ή ισοπαλία, όμως φαβορί παραμένει ο Άγιαξ. Οι γαλαζοκίτρινοι ξέρουν πως ο αυριανός αγώνας (22:00) θα είναι διαφορετικών απαιτήσεων σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ θα μπει με άγριες διαθέσεις για να «σκοτώσει» τον ΑΠΟΕΛ. Άλλωστε, η προηγούμενη επίσκεψη στο Άμστερνταμ, για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2014/15, ήταν εφιαλτική με τον «Αίαντα» να κερδίζει 4-0 κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποιητικό καμπανάκι από Φαν Ντερ Σαρ στον Άγιαξ ενόψει ΑΠΟΕΛ

Ο πρωταθλητής Κύπρου έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα παίξει τα… ρέστα του ξέροντας πως μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει το βράδυ της Τετάρτης. Ενδεχόμενη πρόκριση θα πρόκειται για «βόμβα» μεγατόνων στη διοργάνωση και θα αποφέρει «τρελά» έσοδα στο ταμείο της ομάδας. Εάν ο ΑΠΟΕΛ πετύχει το «θαύμα» θα εξασφαλίσει έσοδα περίπου €30.000.000. Η ΟΥΕΦΑ ανταμείβει με €15.250.000 τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με βάση τον συντελεστή δεκαετίας θα εισπράξει άλλα 10-11.000.000 ευρώ. Στα ποσά αυτά προστίθενται το market pool, τα εισιτήρια, οι χορηγοί και τα χρήματα από κερδισμένους βαθμούς στη φάση των ομίλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ