aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για τις €570.000 και τους… μπελάδες

ΑΠΟΕΛ: Για τις €570.000 και τους… μπελάδες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα στους αγώνες της φάσης των ομίλων, για τον ΑΠΟΕΛ έχει αρχίσει. Ουσιαστικά άρχισε από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο εξ αναβολής αγώνας με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές περιμένουν πώς και πώς την ώρα να ριχτούν στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ για να διεκδικήσουν τη μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για να τα καταφέρουν είναι να ξεκινήσουν με το δεξί τους αγώνες τους. Η Ντουντελάνζ μπορεί να προβάλλει ως η ασθενέστερη του ομίλου, αλλά αυτό είναι μόνο στα χαρτιά. Τυχόν παραπάτημα των γαλαζοκίτρινων απέναντι στην ομάδα από το πριγκιπάτο, όσο κι αν δεν θα τους εκτροχιάσει θα τους βάλει σε μπελάδες με το «καλημέρα» και μετά θα τρέχουν για να καλύψουν τη χασούρα. Πολύ περισσότερο δε στο ενδεχόμενο που η Καραμπάχ κερδίσει ή έχει βαθμολογικό όφελος στον αγώνα της με τη Σεβίλλη στο Μπακού.

Παρότι μιλάμε μόλις για την πρώτη αγωνιστική και παρόλο που στην πορεία πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν και να διαφοροποιηθούν μπαίνει και το οικονομικό στη μέση, καθώς οι τρεις βαθμοί δίνουν στο νικητή και 570.000 ευρώ! Χώρια το γεγονός πως σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι δεν θα είναι λίγος ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο της πρωτεύουσας για να δει την ομάδα του και θα ζητήσει τη νίκη περίπου για τους ίδιους λόγους που όλοι στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ την θέλουν.

Είναι με άλλα λόγια πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ο ΑΠΟΕΛ θέλει και καλείται ν’ αρχίσει την προσπάθειά του στη φάση των ομίλων με νίκη. Γι’ αυτό και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η νίκη για τους πρωταθλητές είναι μονόδρομος, αφενός για ν’ αρχίσει το ταξίδι με ούριο άνεμο και αφετέρου για να εισρεύσει κι άλλο χρήμα στο ταμείο που τόσο πολύ ανάγκη το έχει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ