aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για τη σπουδαιότερη φετινή νίκη του…

ΑΠΟΕΛ: Για τη σπουδαιότερη φετινή νίκη του…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πολλά έχουν γραφτεί για τον φετινό ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν. Για τη δύναμη «πυρός», τον τρόπο ανάπτυξης, την ανασταλτική συμπεριφορά και πάει λέγοντας. Ό,τι και ν’ αναλύθηκε εις βάθος περνά στο περιθώριο ή αν το προτιμάτε καλύτερα… εσωκλείετε σε δύο τεράστιες παρενθέσεις.

Σήμερα, μέσα στο κατάμεστο (όπως υπολογίζεται) «ΑΕΚ Αρένα», οι ποδοσφαιριστές καλούνται να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους, να φτάσουν στο ύψος μίας εκ των καλύτερών τους εμφανίσεων που θα τους επιτρέψει αυτομάτως να αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες για να κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος την ΑΕΚ.

Εάν ο Θρύλος αντιδράσει σωστά στις όποιες «παγίδες» στηθούν από τους γηπεδούχους και καρπωθεί για τέταρτη σερί αγωνιστική τους τρεις βαθμούς, τότε όχι μόνο εκμηδενίζει τις πιθανότητες της ομάδας του Ιμανόλ Ιδιάκεθ για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά θα είναι εις θέση να ελπίζει πως θα μαγνητίσει τυχόν βαθμολογικές απώλειες του Απόλλωνα στο αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο τρόπαιο του πρωταθλητή!

Επομένως με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα, αλλά και τα όσα συνοδεύουν τη σημερινή μονομαχία, μιλάμε για το σπουδαιότερο (μέχρι το επόμενο) 90λεπτο για τους μόνιμους πρωταθλητές των τελευταίων ετών. Και στις προκλήσεις θέλουν να απαντήσουν άλλη μια φορά «παρόντες».

Οι όποιες απορίες των τελευταίων ημερών συνόδευαν το αρχικό σχήμα που θα επενδύσει ο Δανός προπονητής για τη 22η νίκη, δεν βρήκαν λύση ούτε στη χθεσινή προπόνηση. Ο Κρίστιανσεν αρκέστηκε σε ασκήσεις που άπτονται της τακτικής, «ανακατεύοντας» συνεχώς τους ποδοσφαιριστές, όπως είχε κάνει δηλαδή και στο τελευταίο σκέλος της προχθεσινής εκγύμνασης. Εικάζουμε πως κάτω από τα δοκάρια θα είναι σε άλλο ένα παιχνίδι ο Βάτερμαν και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο.

Ανασταλτικοί μέσοι θα είναι οι Μοράις και Κάνιας, δεξιά στο κέντρο ο Γιαννιώτας και στην αντίθετη πλευρά ένας εκ των Αλωνεύτη, Βάντερ. Εάν ο Κρίστιανσεν επιλέξει τον σχηματισμό με έναν επιθετικό (4-5-1) τότε λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Σωτηρίου θα είναι ο Μπερτόλιο. Εάν προτιμήσει να τοποθετήσει δύο παίκτες στη γραμμή κρούσης, τότε ο Αργεντινός μένει στον πάγκο και δίπλα στον Κύπριο φορ θα είναι ένας εκ των Μπαράλ, Ντε Καμάργκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ