aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Για τες στιγμές που ’ζησα πλάι σου…»

ΑΠΟΕΛ: «Για τες στιγμές που ’ζησα πλάι σου…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Άλλος ένας ευρωπαϊκός κύκλος κλείνει απόψε (20:00 / ΡΙΚ2) για τον ΑΠΟΕΛ. Αυτός της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Και τον βρίσκει έτοιμο να γιορτάσει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ.

Σε παιχνίδι όπου θα δώσει μάχη για την κατάληψη της πρωτιάς του 2ου ομίλου, ωστόσο ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τραγουδήσουν οι οπαδοί του το καθιερωμένο: «για τες στιγμές που ’ζησα πλάι σου, ΑΠΟΕΛί, ούλλα χαλάλι σου».

Διότι είτε πρώτος είτε δεύτερος τερματίσει ο πρωταθλητής Κύπρου, θα είναι το ίδιο τεράστια η επιτυχία της πρόκρισης στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού της ΟΥΕΦΑ. Άλλωστε, δεν προκρίνεται κάθε μέρα κυπριακή ομάδα σε όμιλο διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Αυτό δεν απαγορεύει φυσικά την προσπάθεια για τρίποντο. Απόψε διακυβεύονται €960.000, οι €600.000 για την πρώτη θέση και οι €360.000 για τη νίκη. Ποιος μπορεί να αδιαφορήσει λοιπόν; Ρητορικό το ερώτημα… Από εκεί και πέρα, δεν αποτελεί πλεονασμό το γεγονός ότι οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να σκέφτονται και τη συνέχεια: το ενδεχόμενο ευνοϊκότερης κλήρωσης στους «32» και τη δυνατότητα να δώσουν τον επαναληπτικό στο ΓΣΠ.

Επιμέρους κίνητρο για τον πρωταθλητή Κύπρου είναι το σπάσιμο της αρνητικής παράδοσης που έχει δημιουργηθεί: Τσέλσι 2-2, Σαχτάρ 0-2, Άιντραχτ 0-2, Άγιαξ 0-4 και Σπάρτα Πράγας 1-3. Πρόκειται για τα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του στις προηγούμενες πέντε συμμετοχές του σε φάση ομίλων (τρεις του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο του Γιουρόπα Λιγκ). Μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες είναι ο απολογισμός του και δεν θα ήταν άσχημα αν έδινε τέλος απόψε, παίρνοντας την πρώτη του νίκη σε τελευταία αγωνιστική.

Τέλος, είναι και η διατήρηση του αήττητου των εντός έδρας αγώνων του ΑΠΟΕΛ, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μέχρι στιγμής νίκησε την ΤΝΣ (3-0), τη Ρόζενμποργκ (3-1), την Αστάνα (1-1) και τη Γιανγκ Μπόις (1-0), ενώ έφερε ισοπαλία με την Κοπεγχάγη (1-1). Επίσης, στο ΓΣΠ έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία στους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος.

Δείγμα της δυναμικής του όταν αγωνίζεται ως γηπεδούχος κατά την τρέχουσα σεζόν. Κάτι που δήλωσαν ότι ήθελαν να πετύχουν οι γαλαζοκίτρινοι από την αρχή της σεζόν, καθώς στην προηγούμενη δεν αξιοποίησαν τόσο πολύ την έδρα τους. Είτε μείζονος είτε ελάσσονος σημασίας λοιπόν, τα κίνητρα είναι πολλά για τους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν, απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ