aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για πρώτη φορά στην «αναφορά» ο Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Για πρώτη φορά στην «αναφορά» ο Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στις 10 Οκτωβρίου του 2018, ο ΑΠΟΕΛ είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Πάολο Τραμετσάνι στην τεχνική ηγεσία, με τον Ιταλό να διαδέχεται στον πάγκο τον Γιώργο Κωστή, που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Μπρούνο Μπαλταζάρ.

«Θέλω η ομάδα να έχει κατοχή της μπάλας, ισορροπία και να είναι επιθετική», είχε θέσει ως προμετωπίδα των στόχων κατά την παρουσίασή του. Υποσχέθηκε σκληρή δουλειά, επισήμανε πως οι ποδοσφαιριστές θέλει να αγωνίζονται με ψυχή και πάθος, σημειώνοντας παραλλήλως ότι «γνωρίζω πως το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, όμως θέλω οι οπαδοί να είναι περήφανοι για την ομάδα τους».

Ο Πάολο, λοιπόν, τι κατάφερε κατά τον ενάμιση μήνα παρουσίας στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος»; Ανέλαβε ένα σύνολο που δεν είναι δημιούργημά του, ωστόσο προσλήφθηκε για να δώσει νέα πνοή, βελτιώνοντας πολλά από τα κακώς έχοντα στο αγωνιστικό σκέλος. Έδειξε στοιχεία του καλού του αγωνιστικού εαυτού ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο χωρίς την απαιτούμενη διάρκεια.

Επί ημερών του οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν έξι αγώνες, όλους στο πρωτάθλημα, μετρώντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Οι τρεις βαθμοί πιστώθηκαν στο ταμείο στις αναμετρήσεις με Αλκή Ορόκλινη (4-2), Ομόνοια (2-0) και Παραλίμνι (3-0). Με εξαίρεση δηλαδή το δεύτερο 90λεπτο απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο, τα άλλα δύο παιχνίδια, δεν είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Στην ισοπαλία έμειναν οι πρωτευουσιάνοι στους αγώνες με ΑΕΛ και Πάφος FC, ισάριθμες φορές στο 0-0 ενώ ο Τραμετσάνι πήρε την πρώτη… κρυάδα στον πάγκο από την ΑΕΚ (ήττα 0-1).

Προφανώς, ο έως τώρα απολογισμός δεν είναι κολακευτικός για τον Ιταλό. Για μια ομάδα της εμβέλειας του ΑΠΟΕΛ να χάσει επτά βαθμούς σε έξι ματς, μόνο λίγοι δεν είναι. Μάλιστα, τέσσερις εξ αυτών χάθηκαν σε τρεις αναμετρήσεις μακριά από το ΓΣΠ ενώ βαθμοί χάθηκαν απέναντι (και) σε ομάδες της πρώτης τετράδας.

Παρόλο που ο ΑΠΟΕΛ αναζητεί την αγωνιστική του ισορροπία, το πρόσημο στην άμυνα μόνο αρνητικό δεν είναι. Εκεί που η ομάδα παρουσιαζόταν ευάλωτη, επί ημερών Τραμετσάνι παραβιάστηκε μόλις τρεις φορές η εστία, ενώ σε τέσσερα από τα έξι ματς διατηρήθηκε το μηδέν. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε πως διαθέτει τους παίκτες για να μαρκάρει αποτελεσματικά. Βγήκε σωστή αντίδραση τόσο στα λάθη που θα έγιναν όσο και στα «νεκρά» που είχε το σύνολο.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε εννέα τέρματα, κάτι όμως που δεν πρέπει να ξεγελά. Σε τρία από τα έξι 90λεπτα βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό ενώ τέσσερα γκολ είχε πετύχει σε ένα ματς, αυτό με την Αλκή στη Λάρνακα. Είτε λόγω ποιότητας των παικτών είτε λόγω πλάνου, οι πτήσεις των γαλαζοκιτρίνων στο δεύτερο μισό είναι χαμηλές και εξαρτώμενες από τον Αλ-Τάαμαρι.

Ο Τραμετσάνι δεν μένει απαθής, ανακατεύει την τράπουλα και γενικώς, προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή. Έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Νατέλ, σε μια στιγμή όμως που οι επιθετικοί κορυφής μοιάζουν σαν την καλαμιά στον κάμπο. «Θέλω η ομάδα να έχει κατοχή της μπάλας, ισορροπία και να είναι επιθετική», είχε πει ο κόουτς. Κάτι τέτοιο επί της παρούσης δεν είδαμε, με τον Ιταλό να γνωρίζει πως  η πίστωση χρόνου που είχε, άρχισε πλέον να εκπνέει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ