aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή

Μια ομάδα δεν αλλάζει εικόνα από τη μία μέρα στην άλλη. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στον ΑΠΟΕΛ, όπου άλλα είχαν σχεδιαστεί τον Μάιο, άλλα προέκυψαν τον Αύγουστο και αλλιώς πορεύεται τον Οκτώβριο. Ο Βλάταν Μιλόγεβιτς παρέλαβε μία ομάδα χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος την προετοιμασία της, χωρίς να έχει κάνει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό της, έχοντας να αντιμετωπίσει και την ανετοιμότητα κάποιων παικτών.

«Θέλουμε δουλειά, δεν το κρύβουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω δει αρκετά. Αυτά που ήθελα να δω, τα είδα. Έχουμε δύσκολο δρόμο, αλλά είμαι αισιόδοξος», είπε ο Σέρβος κόουτς, αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα για την α΄ φάση του κυπέλλου απέναντι στον Αχυρώνα/Ονήσιλο στο «Αμμόχωστος».

Στο ντεμπούτο του, οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με 3-0 (Καρώ 6’, Μπλουμ 72΄, Κβιλιτάια 75΄) και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, ωστόσο αγχώθηκαν, πιέστηκαν και υπέπεσαν σε λάθη. Τουλάχιστον μέχρι να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Διάστημα κατά το οποίο έλειπαν οι συγκροτημένες κινήσεις και πρωτίστως, η διάσπαση της αντίπαλης αμυντικής διάταξης από τον άξονα. Ο τηλεοπτικός φακός είχε «συλλάβει» τον Μιλόγεβιτς να τα… ψάλλει στους παίκτες του, ιδιαίτερα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στα αρχικά στάδια του δεύτερου, κάτι που φωτογραφίζει αρκετά.

Ο νέος κόουτς των πρωτευουσιάνων, παρέταξε την ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει έως τώρα μπόλικο κουπί. Δηλαδή, δεν έκανε… εκπτώσεις, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο του Χρύση Μιχαήλ και στάθηκε αξιοπρεπώς μέχρι το 1-0. Βλέπετε, θέλει να καταλήξει γρήγορα σε ένα σχήμα και έναν κορμό για την ενδεκάδα, «χτίζοντας» στη συνέχεια έναν ΑΠΟΕΛ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

«Είμαι με την ομάδα σε τρεις προπονήσεις. Ήταν χρήσιμο παιχνίδι για μένα. Είχε πίεση του αποτελέσματος. Πρέπει να μάθω όλους τους παίκτες. Δεν κρυβόμαστε, θέλουμε αυτοπεποίθηση. Εγώ τους πιστεύω», σχολίασε ο Μιλόγεβιτς. Το σημαντικότερο για τον 52χρονο, ασφαλώς, είναι ο ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει σύντομα τον σκόπελο και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Εκτός αποστολής είχαν μείνει οι Κοσταντίνοφ, Μορέιρα, Θεοδώρου και ο ανέτοιμος Τσεπάκ. Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να διαφανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Έπαιξαν οι Μπέλετς, Φεράρι, Καρώ (83′ Ντβάλι), Κρέσπο, Σούσιτς, Νταουσβίλι, Σαρφό, Βιγιαφάνιες (44′ Ντάλσιο), Μαρκίνιος (60′ Eφραίμ), Δώνης (60′ Μπλουμ), Κβιλιτάια (83′ Μάγκλιτσα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ