aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Για έναν άθλο ανεπανάληπτο

ΑΠΟΕΛ: Για έναν άθλο ανεπανάληπτο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Για να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, όμοια της οποίας δεν πέτυχε ξανά στο παρελθόν, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει σήμερα στις 10:00 για τις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη (22:05) θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ στον επαναληπτικό της ήττας με 0-1 που δέχθηκε στη Λευκωσία για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αποστολή αναμένεται να φθάσει γύρω στις 14:00 (ώρα Κύπρου) στην πρωτεύουσα του Βελγίου και ακολούθως να αποσυρθεί στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένη προπόνηση. Το κλίμα στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων είναι πολύ καλό, τα χαμόγελα επανήλθαν, καθώς την ήττα από τη βελγική ομάδα ακολούθησε προχθές το σπουδαίο διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εδραιωθούν στην κορυφή και να οπλιστούν με ψυχολογία.

Προς το παρόν όμως οι γαλαζοκίτρινοι ξεχνάνε το πρωτάθλημα και επικεντρώνονται στον μεθαυριανό αγώνα στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ», εκεί όπου θα επιχειρήσουν να προσθέσουν ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Από την αλυσίδα των επιτυχιών πάντα θα λείπει ένας κρίκος εφόσον στοχεύεις μονίμως ψηλά.

Τι απουσιάζει λοιπόν από την ομολογουμένως πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ; Και γιατί ίσως, όπως αποδεικνύεται από την εμπειρία, έχει την Πέμπτη το δυσκολότερο έργο των τελευταίων χρόνων σε νοκ άουτ παιχνίδια; Ξεχάσαμε μήπως τις επιτυχίες επί των Μπιλμπάο, Λιόν και Κοπεγχάγης και τα τόσα άλλα σπουδαία αποτελέσματα κόντρα σε μεγαθήρια; Όχι φυσικά.

Οι γαλαζοκίτρινοι, αυτή τη φορά και εν αντιθέσει με τις προηγούμενές τους επιτυχίες, καλούνται να ανατρέψουν αποτέλεσμα όχι στο «σπίτι» τους, αλλά εκτός έδρας και μάλιστα απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες, η ψυχολογία και γενικότερα οι καταστάσεις που δημιουργούνται πριν από μια αναμέτρηση στο ΓΣΠ, όπως και ο βαθμός της πώρωσης από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Διαφορετικά είναι τα δεδομένα τώρα και αυτό είναι κοινώς αντιληπτό. Είναι όμως και μεγαλύτερη η πρόκληση για τους παίκτες, να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πετύχουν το κατά πολλούς ακατόρθωτο.

Σε τρεις «δόσεις» στις Βρυξέλλες

Τη συμπαράσταση 1.050 φιλάθλων, όσα και τα εισιτήρια που αναλογούν στον ΑΠΟΕΛ, θα έχουν την προσεχή Πέμπτη οι παίκτες. Εξ αυτών, 70 με 80 θα ταξιδέψουν με την αποστολή, ενώ είναι προγραμματισμένες άλλες δύο πτήσεις για την προσεχή Πέμπτη, στις οποίες υπολογίζεται να ταξιδέψουν 300 με 350 άτομα. Αρκετοί βεβαίως διευθέτησαν από μόνοι τους το ταξίδι, ενώ στο γήπεδο θα βρεθούν και φίλοι της ομάδας που διαμένουν είτε στις Βρυξέλλες και σε άλλες πόλεις του Βελγίου, είτε σε άλλες χώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ