aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Γελούν και τα… μουστάκια τους

ΑΠΟΕΛ: Γελούν και τα… μουστάκια τους

Δεν ήταν σούπερ, αλλά για την εποχή καλά τα πήγε. Και πρωτίστως, έφερε εις πέρας μία αποστολή που έκρυβε από την πρώτη στιγμή αρκετές παγίδες. Ο ΑΠΟΕΛ, έκανε το καθήκον του απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ, απέφυγε (με μαεστρία) τη νάρκη, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και βλέπει, πλέον, πιο κάτω. Εν προκειμένω την Κίζιλζαρ του Καζακστάν. Ως όνομα επ’ ουδενί δεν τρομάζει την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Εξάλλου, μιλάμε για πρωτάρα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, ο κρότος που προκάλεσε η έκπληξη κόντρα στην κροάτικη Όλισεκ ήταν τόσο μεγάλος που έφτασε αυτομάτως στα αφτιά των γαλαζοκιτρίνων και τέθηκαν σε… συναγερμό.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, κόπασαν οι πανηγυρισμοί από την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, με το προπονητικό τιμ να κατευθύνει πλέον το μυαλό των ποδοσφαιριστών στην άκρως σημαντική πρώτη μονομαχία της ερχόμενης Πέμπτης στο ΓΣΠ (20:00). Η συλλογή πληροφοριών βρίσκεται σε εξέλιξη και το αργότερο μέχρι αύριο, ο Αυγουστή θα έχει σχηματίσει αποκρυσταλλωμένη εικόνα σχετικά με τα δυνατά και τρωτά σημεία των Καζάκων. Αναντίρρητα, πρόκειται για πολύ πιο έτοιμη ομάδα αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται στη 15η αγωνιστική.

Η ακτινογραφία της αντιπάλου εννοείται πως αποτελεί βασική έγνοια του Κύπριου κόουτς, ωστόσο η βασικότερη όλων δεν είναι άλλη από την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, προσαρμοσμένη στις αγωνιστικές ανάγκες του πρώτου 90λεπτου. Εκεί, όπου οι ΑΠΟΕΛίστες θα κατακλύσουν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το ΓΣΠ, δίνοντας ώθηση στους ποδοσφαιριστές.

Ξέχωρα από την εσωτερική μετεγγραφική του ανεβασμένου Ισάμ Τσεπάκ και την ασφάλεια που παρέχουν οι νεοφερμένοι Βιντ Μπέλετς, Χοσέ Κρέσπο στα μετόπισθεν, στην εξίσωση μπαίνουν συνεχώς νέα πρόσωπα. Ο Φράνκο Φεράρι είχε προχθές θετικότατη παρουσία στο ντεμπούτο του, την ίδια ώρα που οι πιο πρόσφατες προσθήκες Μαρκίνιος, Ντάνι Μπλουμ, Γκεόργκι Κοσταντίνοφ, Λούκας Βιγιαφάνες και Λάσα Ντβάλι ανεβάζουν ρυθμό, μετρώντας αντίστροφα για να ριχθούν στη μάχη.

Ο ΑΠΟΕΛ, γενικώς, αποτύπωσε προχθές βράδυ μία εικόνα που παρέπεμπε στις καλές εμφανίσεις της λήξασας σεζόν, γεννώντας αισιοδοξία όσον αφορά στη συνέχεια. Ακόμα και χωρίς τον Λούκας Σόουζα, ο οποίος αποτέλεσε από χθες και επισήμως παρελθόν, μετακομίζοντας στην Αλ-Καλίτζ της Σαουδικής Αραβίας, λειτούργησε ορθολογικά στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, αν προσμετρηθεί η ποιότητα και η επιρροή του Βραζιλιάνου. Αν είναι κάτι που χρήζει περισσότερης δουλειάς είναι ο τομέας της μεταφοράς της μπάλας με καλύτερη προοπτική στην αντίπαλη περιοχή και οι διαθέσιμοι φορ (Μάριος Ηλία, Άντον Μάγκλιτσα) να αναπτύξουν στενή επαφή με το αντίπαλο πλεκτό. Γιατί η αλήθεια είναι πως χωρίς τον Γκεόργκι Κβιλιτάια, τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επαναληπτικός με την Κίζιλζαρ θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου στην «Αστάνα Αρένα» και όχι στη φυσική έδρα της αντιπάλου των γαλαζοκιτρίνων. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 15:00 ώρα Κύπρου. Την ερχόμενη Τρίτη, εξάλλου, ο ΑΠΟΕΛ θα μάθει στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν τον αντίπαλο στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εάν φυσικά περάσει το εμπόδιο των Καζάκων. Με εξαίρεση τη Νις οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε ζευγάρι και θα διεκδικήσουν θέση στα πλέι οφ μέσω του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Θα υπάρξει προκλήρωση, επομένως οι πιθανοί αντίπαλοι θα μειωθούν με βάση τα τωρινά δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ