aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Φτερά στα πόδια για το... ακατόρθωτο

ΑΠΟΕΛ: Φτερά στα πόδια για το… ακατόρθωτο

24 ώρες μετά την κάκιστη εμφάνιση του Απόλλωνα και την ήττα με 2-0 από την Πάφος FC, στο ίδιο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του και έβαλε τέλος στο σερί έξι αγώνων δίχως ήττα του Άρη, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη αποτυχία στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν στο Τσίρειο με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έχοντας τη θερμή υποστήριξη των οπαδών τους ήταν αποφρασμένοι να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε η Πάφος. Άνοιξαν το «δώρο» της παφιακής ομάδας και πλησίασαν στον ένα βαθμό από την κορυφή της βαθμολογίας, βάζοντας «φωτιά» στη «μάχη» του τίτλου. Ένας στόχος που έμοιαζε ακατόρθωτος αρχές Οκτωβρίου, με απολογισμό τέσσερις ήττες στα πρώτα πέντε παιχνίδια του μαραθωνίου, όμως πλέον είναι στα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ, από την στιγμή που η τύχη του  εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα και μόνον!

Η ήττα του Απόλλωνα και η πίεση του πρωταθλητισμού δεν άγχωσε τον ΑΠΟΕΛ. Αντιθέτως, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πήγε στη Λεμεσό με φτερά στα πόδια και κτύπησε τον Άρη με τον τρόπο που συνήθως αυτός πληγώνει τον αντίπαλο. Πίεσε ψηλά από το πρώτο δευτερόλεπτο, έκλεισε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο… καβούκι της και έκανε την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος να τα έχει χαμένα για μεγάλο διάστημα. Τι και αν απουσίασαν οι Κβιλιτάια, Νατέλ, Εντονγκαλά, οι οποίοι συνολικά πέτυχαν 17 τέρματα, οι γαλαζοκίτρινοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο και δεν πέτυχαν περισσότερα του ενός γκολ, εξαιτίας της αστοχίας του Μάγκλιτσα.

Δικαιωμένος για τις αλλαγές του αισθάνεται (δικαίως) ο Σωφρόνης Αυγουστή, καθώς βοήθησαν τον ΑΠΟΕΛ όταν έδειχνε να μένει από δυνάμεις. Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική στο πρωτάθλημα, έχει το πάνω χέρι για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δικαιούται να λιγουρεύεται τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ